Стартује најбољи провод у Европи - Exit 2017!

Календар коначно показује да се отварају капије Петроварадинске тврђаве. Да ли сте спремни за пет незаборавних дана?

Среда 05. јул 2017.

cover image

Exit 2017 Summer of Love је спреман. Спектакуларна листа извођача обећава да ће Лето љубави бити најбоље издање музичког спектакла до сада. Петроварадинска твђава у Новом Саду ће од 5. до 9. јула гарантовано бити место са најбољом музиком, енергијом и атмосфером у региону. Славимо љубав и ширимо осмехе уз најбољи ритам.


Специјално изненађење је нови изглед чувене dance арене која ове године прославља 15. година постојања. Најпознатији подијум за игру је сада већи него икада и радиће један дан дуже. Реконструкција је донела бину која је сада широка чак 55 метара и висока 17 метара, а сада има екстра јак Meyer Milo систем са 102 звучне кутије које ће омогућити врхунски звук у целом амфитеатру и на брду са трибинама преко пута арене. На стејџу се сада налази више од 300 расветних уређаја, преко 150 метара led туба и рекордних 328 квадрата led екрана. VJ студио из Лисабона, Dub Video Connection је задужен за дизајн и VJ-инг на dance арени, а како је овај студио до сада радио чувене техно фестивале попут Time Warp, Awakenings, Cocoon in the Park, NOS Alive и Neopop, јасно је да ћемо имати прилике да уживамо у врхнуском визуелном ефекту. Организатори су водили рачуна о сваком сегменту и за најбољи провод су обезбедили 7 најсавременијих ласера са новом генерацијом специјалних "crowd scanning" сочива који рефлектују прецизну дефиницију слике уз максималну безбедност за вид, по чему се издвајају од претходних технологија. За рођендан магичне позорнице за игру су обезбеђени у много већем броју специјални ефекти попут пиротехнике, бројних хејзера, машина за суви лед и CO2.

Exit 2017 Summer of Love на dance арени који ће трајати једну ноћ дуже, а најпознатија имена са светске сцене задужена за "игранку без престанка" су: Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Solomun b2b Dixon, Duke Dumont, Nina Kraviz, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Recondite, Booka Shade, Jamie Jones, Black Coffee, Robin Schulz, Hot Since 82, Faithless DJ set, Rødhåd, Nicole Moudaber, Fabrizio Rat, UVB, техно пијаниста Fabrizio Rat и многи други. Репрезенти домаћег порекла који ће се попети на нову денс арену су: Тијана Т, Марко Настић, Дејан Милићевић, Марко Милосављевић, Лаг, Факир, Марта, Sugar Lobby, AudioStorm, Lаst 95, Andrew Meller, Akioki, Blacksoul presents PEZNT, Lady Lee, Ela Van Wolf, Стамен, Илија Ђоковић и Scalameryia. Овакав line up гарантује провод који се не заборавља.

Пред сам почетак музичког хепенинга број 1 представљамо највеће звезде dance arene које једва чекају отварање капија Петроварадинске твђаве.


Jeff Mills

Техно маг је рођен 18. јуна 1963. године у Детроиту. Креатор електорнских евергрин хитова попут "The Bells", "Sonic Destroyer" и "Purpose Maker" свој рад описује овако: "Ја нисам класичан ди-џеј, ја сам уметник. Моја музика није само обичан техно - то је уметничко дело." Господин који са лакоћом миксује на три грамофона (због ове вештине има надимак The Wizard) је до сада објавио десетине албума и сваки се сматра историјски важним за техно музику. Скоро је поново одликован титулом Витез уметности у Француској али овога пута још вишег реда, а његове аудио-визуелне поставке су редовне у чувеном музеју Лувр.


Nina Kraviz

Дама која је успешно дипломирала стоматологију али је ординацију заменила за ди-џеј пулт. Њени сетови су увек непредвиви јер воли да изненађује публику. Преферира house, tech house, techno и minimal techno. Сибирска трендсетерка има част да затвори Exit 2017. Наступ од прошле године са истог места се још увек препричава и сматра се једним од најбољих икада јер је показала да има храбрости да миксује неспојиве ствари које праве невероватну енергију и незаборавну атмосферу.


Robin Schulz

Немачки ди-џеј и продуцент је рођен 28. априла 1987. године. Име које се обавезно налази у врху светских топ листа. Headliner најбољих клубова је обавезан гост на водећим светским фестивалима. Апослутни таленат за креирање модерне музике за плес се сматра глобалним музичким феноменом. Европске топ листе је покорио са дебитанстким хитом "Prayer in C" који је продат у неколико милиона примерака. Остварио је сјајну сарадњу са именима попут Moby, J.U.D.G.E, Akon и Moguai, а био је номинован за престижну награду Греми. Вртоглави успех наставља са песмом "Sugar" и ремиксом "Waves", а апсолутно устоличење у кругу најбољих стиче крајем 2016. године када са Дејвидом Гетом избацује ствар "Shed A Light".