Startuje najbolji provod u Evropi - Exit 2017!

Kalendar konačno pokazuje da se otvaraju kapije Petrovaradinske tvrđave. Da li ste spremni za pet nezaboravnih dana?

Sreda 05. jul 2017.

cover image

Exit 2017 Summer of Love je spreman. Spektakularna lista izvođača obećava da će Leto ljubavi biti najbolje izdanje muzičkog spektakla do sada. Petrovaradinska tvđava u Novom Sadu će od 5. do 9. jula garantovano biti mesto sa najboljom muzikom, energijom i atmosferom u regionu. Slavimo ljubav i širimo osmehe uz najbolji ritam.


Specijalno iznenađenje je novi izgled čuvene dance arene koja ove godine proslavlja 15. godina postojanja. Najpoznatiji podijum za igru je sada veći nego ikada i radiće jedan dan duže. Rekonstrukcija je donela binu koja je sada široka čak 55 metara i visoka 17 metara, a sada ima ekstra jak Meyer Milo sistem sa 102 zvučne kutije koje će omogućiti vrhunski zvuk u celom amfiteatru i na brdu sa tribinama preko puta arene. Na stejdžu se sada nalazi više od 300 rasvetnih uređaja, preko 150 metara led tuba i rekordnih 328 kvadrata led ekrana. VJ studio iz Lisabona, Dub Video Connection je zadužen za dizajn i VJ-ing na dance areni, a kako je ovaj studio do sada radio čuvene tehno festivale poput Time Warp, Awakenings, Cocoon in the Park, NOS Alive i Neopop, jasno je da ćemo imati prilike da uživamo u vrhnuskom vizuelnom efektu. Organizatori su vodili računa o svakom segmentu i za najbolji provod su obezbedili 7 najsavremenijih lasera sa novom generacijom specijalnih "crowd scanning" sočiva koji reflektuju preciznu definiciju slike uz maksimalnu bezbednost za vid, po čemu se izdvajaju od prethodnih tehnologija. Za rođendan magične pozornice za igru su obezbeđeni u mnogo većem broju specijalni efekti poput pirotehnike, brojnih hejzera, mašina za suvi led i CO2.

Exit 2017 Summer of Love na dance areni koji će trajati jednu noć duže, a najpoznatija imena sa svetske scene zadužena za "igranku bez prestanka" su: Jeff Mills, Paul Kalkbrenner, Solomun b2b Dixon, Duke Dumont, Nina Kraviz, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Recondite, Booka Shade, Jamie Jones, Black Coffee, Robin Schulz, Hot Since 82, Faithless DJ set, Rødhåd, Nicole Moudaber, Fabrizio Rat, UVB, tehno pijanista Fabrizio Rat i mnogi drugi. Reprezenti domaćeg porekla koji će se popeti na novu dens arenu su: Tijana T, Marko Nastić, Dejan Milićević, Marko Milosavljević, Lag, Fakir, Marta, Sugar Lobby, AudioStorm, Last 95, Andrew Meller, Akioki, Blacksoul presents PEZNT, Lady Lee, Ela Van Wolf, Stamen, Ilija Đoković i Scalameryia. Ovakav line up garantuje provod koji se ne zaboravlja.

Pred sam početak muzičkog hepeninga broj 1 predstavljamo najveće zvezde dance arene koje jedva čekaju otvaranje kapija Petrovaradinske tvđave.


Jeff Mills

Tehno mag je rođen 18. juna 1963. godine u Detroitu. Kreator elektornskih evergrin hitova poput "The Bells", "Sonic Destroyer" i "Purpose Maker" svoj rad opisuje ovako: "Ja nisam klasičan di-džej, ja sam umetnik. Moja muzika nije samo običan tehno - to je umetničko delo." Gospodin koji sa lakoćom miksuje na tri gramofona (zbog ove veštine ima nadimak The Wizard) je do sada objavio desetine albuma i svaki se smatra istorijski važnim za tehno muziku. Skoro je ponovo odlikovan titulom Vitez umetnosti u Francuskoj ali ovoga puta još višeg reda, a njegove audio-vizuelne postavke su redovne u čuvenom muzeju Luvr.


Nina Kraviz

Dama koja je uspešno diplomirala stomatologiju ali je ordinaciju zamenila za di-džej pult. Njeni setovi su uvek nepredvivi jer voli da iznenađuje publiku. Preferira house, tech house, techno i minimal techno. Sibirska trendseterka ima čast da zatvori Exit 2017. Nastup od prošle godine sa istog mesta se još uvek prepričava i smatra se jednim od najboljih ikada jer je pokazala da ima hrabrosti da miksuje nespojive stvari koje prave neverovatnu energiju i nezaboravnu atmosferu.


Robin Schulz

Nemački di-džej i producent je rođen 28. aprila 1987. godine. Ime koje se obavezno nalazi u vrhu svetskih top lista. Headliner najboljih klubova je obavezan gost na vodećim svetskim festivalima. Aposlutni talenat za kreiranje moderne muzike za ples se smatra globalnim muzičkim fenomenom. Evropske top liste je pokorio sa debitanstkim hitom "Prayer in C" koji je prodat u nekoliko miliona primeraka. Ostvario je sjajnu saradnju sa imenima poput Moby, J.U.D.G.E, Akon i Moguai, a bio je nominovan za prestižnu nagradu Gremi. Vrtoglavi uspeh nastavlja sa pesmom "Sugar" i remiksom "Waves", a apsolutno ustoličenje u krugu najboljih stiče krajem 2016. godine kada sa Dejvidom Getom izbacuje stvar "Shed A Light".