Exit 2017 Summer of Love бољи него икад

Расте узбуђење уочи почетка највећег фестивала у Србији, а познати светски медији и домаће звезде речима хвале описују музички програм за ову годину

Уторак 04. јул 2017.

cover image

Фестивал Exit само што није почео, расте еуфорија, line up за сваки стејџ је објављен и све је спремно за пет дана најбољег провода у региону. Сигурно ће Нови Сад од 5. до 9. јула бити епицентар музичких дешавања које ће испратити читав свет. Организатори спектакуларног музичког фестивала из године у годину се труде да задовоље свачији музички укус, а овогодишњим избором извођача можемо да очекујемо најбољи провод на тврђави до сада. Понесите осмех, обуците се фестивалски, зрачите позитивном енергијом и ширите љубав на Петроварадинској твђави!

Најпознатији учесници Exit 2017 Summer of Love су: Killers, Jeff Mills, Liam Gallagher, Years & Years, Jason Derulo, Roisin Murphy, Paul Kalkbrenner, Solomun & Dixon, Nina Kraviz, Jesus and Mary Chain, Rag'n'Bone Man, Hardwell, Jake Bugg, The Damned, Princess Nokia, Red Axes. Поред њих ће наступити још стотине других извођача који су својим радом и успехом обележили годину за нама.


Најчитанији светски магазини Guardian, Mirror и Vogue су само речима хвале најавили овогодишњу селекцију извођача, а BBC је недавно објавио: "Овакав програм говори за себе и Exit чврсто сврстава међу најбоље фестивале света". Овакве најаве су организатори прихватили као велики комплимент за уложени труд у креирање листе гостију. Еуфорија око музичког спектакла увелико траје и међу домаћим медијима и познатим личностима. Једногласно су сви сложни - Exit 2017 је специјалан, јачи и бољи него икад!


Италијански Vogue је прошле године написао да је овај фестивал "институција светске фестивалске сцене". Модна библија, односно британски Vogue је Exit прогласио за један од десет најбољих фестивала у Европи. Магазин је у уводу текста о музичким догађајима написао да фестивали често могу да буду дешавања на неприступачним и неугледим местима, алудирајући на стандардне локације за музичке манифестације у матичној земљи. Сасвим логично се намеће закључак да је Петроварадинска тврђава више него прелепа за одржавање оваквих догађаја. Vogue додатно наглашава и овогодишњу тему Exit-а и позива своје читаоце да пригрле Лето љубави инспирисано '60-тим годинама прошлог века на обалама Дунава, као и да чувени британски фестивал Гластонбери замене топлијом климом и лепшим погледима. Петроварадинска тврђава коју описују као "надахњујућу, живописну и величанствену" је савршена у чувеним изласцима сунца на врхунској денс арени. Импресивно је што аутори нису прескочили чињенице о настајању фестивала, а своју публику су упутили на следећи начин: "Покренут пре скоро 20 година и настао из борбе студената за демократију у Србији, делујући и као сигурна зона за некадашње југословенске републике после деценије грађанског рата". Даље у тексту хвале природне лепоте Дунава и позицију кампа који је смештен на његовој највећој плажи и предлажу обавезно купање између фестивалских дешавања.

Британски Guardian је у тексту посвећеном програму Exit 2017 Summer of Love написао следеће: "Не, ово није ваша листа музичких жеља, ово су хедлајнери Exit фестивала у Србији", док је веома читани Mirror извођаче описао као "блокбастер хедлајнере" а Exit "фестивал који нећете заборавити прилично дуго".

Познате личности са домаћег простора не крију узбуђење пред почетак фестивала. Долазак на тврђаву је потврила глумица Аница Добра која првенствено стиже због групе Killers. Марко Настић, један од наших најпопуларнијих ди-џејева и Немања Костић, програмски директор Play радија дефинишу line up за ову годину као најбољи до сада.


Виктор Савић, познати глумац и велики љубитељ квалитетног провода се највише радује гостовањима на највећем подијуму за игру - денс арени. За њега је то посебан доживљај јер у Србију долазе ди-џејеви са светске А листе. Позната дама у свету електронске музике, Тијана Тодоровић каже да грађани и нису свесни шта имају у својој земљи - "Ако верујете некоме ко се 17 година бави музичким бизнисом и последње 3 је на турнеји широм света, верујте ми да је Exit заиста врло, врло посебан."