Exit 2017 Summer of Love bolji nego ikad

Raste uzbuđenje uoči početka najvećeg festivala u Srbiji, a poznati svetski mediji i domaće zvezde rečima hvale opisuju muzički program za ovu godinu

Utorak 04. jul 2017.

cover image

Festival Exit samo što nije počeo, raste euforija, line up za svaki stejdž je objavljen i sve je spremno za pet dana najboljeg provoda u regionu. Sigurno će Novi Sad od 5. do 9. jula biti epicentar muzičkih dešavanja koje će ispratiti čitav svet. Organizatori spektakularnog muzičkog festivala iz godine u godinu se trude da zadovolje svačiji muzički ukus, a ovogodišnjim izborom izvođača možemo da očekujemo najbolji provod na tvrđavi do sada. Ponesite osmeh, obucite se festivalski, zračite pozitivnom energijom i širite ljubav na Petrovaradinskoj tvđavi!

Najpoznatiji učesnici Exit 2017 Summer of Love su: Killers, Jeff Mills, Liam Gallagher, Years & Years, Jason Derulo, Roisin Murphy, Paul Kalkbrenner, Solomun & Dixon, Nina Kraviz, Jesus and Mary Chain, Rag'n'Bone Man, Hardwell, Jake Bugg, The Damned, Princess Nokia, Red Axes. Pored njih će nastupiti još stotine drugih izvođača koji su svojim radom i uspehom obeležili godinu za nama.


Najčitaniji svetski magazini Guardian, Mirror i Vogue su samo rečima hvale najavili ovogodišnju selekciju izvođača, a BBC je nedavno objavio: "Ovakav program govori za sebe i Exit čvrsto svrstava među najbolje festivale sveta". Ovakve najave su organizatori prihvatili kao veliki kompliment za uloženi trud u kreiranje liste gostiju. Euforija oko muzičkog spektakla uveliko traje i među domaćim medijima i poznatim ličnostima. Jednoglasno su svi složni - Exit 2017 je specijalan, jači i bolji nego ikad!


Italijanski Vogue je prošle godine napisao da je ovaj festival "institucija svetske festivalske scene". Modna biblija, odnosno britanski Vogue je Exit proglasio za jedan od deset najboljih festivala u Evropi. Magazin je u uvodu teksta o muzičkim događajima napisao da festivali često mogu da budu dešavanja na nepristupačnim i neugledim mestima, aludirajući na standardne lokacije za muzičke manifestacije u matičnoj zemlji. Sasvim logično se nameće zaključak da je Petrovaradinska tvrđava više nego prelepa za održavanje ovakvih događaja. Vogue dodatno naglašava i ovogodišnju temu Exit-a i poziva svoje čitaoce da prigrle Leto ljubavi inspirisano '60-tim godinama prošlog veka na obalama Dunava, kao i da čuveni britanski festival Glastonberi zamene toplijom klimom i lepšim pogledima. Petrovaradinska tvrđava koju opisuju kao "nadahnjujuću, živopisnu i veličanstvenu" je savršena u čuvenim izlascima sunca na vrhunskoj dens areni. Impresivno je što autori nisu preskočili činjenice o nastajanju festivala, a svoju publiku su uputili na sledeći način: "Pokrenut pre skoro 20 godina i nastao iz borbe studenata za demokratiju u Srbiji, delujući i kao sigurna zona za nekadašnje jugoslovenske republike posle decenije građanskog rata". Dalje u tekstu hvale prirodne lepote Dunava i poziciju kampa koji je smešten na njegovoj najvećoj plaži i predlažu obavezno kupanje između festivalskih dešavanja.

Britanski Guardian je u tekstu posvećenom programu Exit 2017 Summer of Love napisao sledeće: "Ne, ovo nije vaša lista muzičkih želja, ovo su hedlajneri Exit festivala u Srbiji", dok je veoma čitani Mirror izvođače opisao kao "blokbaster hedlajnere" a Exit "festival koji nećete zaboraviti prilično dugo".

Poznate ličnosti sa domaćeg prostora ne kriju uzbuđenje pred početak festivala. Dolazak na tvrđavu je potvrila glumica Anica Dobra koja prvenstveno stiže zbog grupe Killers. Marko Nastić, jedan od naših najpopularnijih di-džejeva i Nemanja Kostić, programski direktor Play radija definišu line up za ovu godinu kao najbolji do sada.


Viktor Savić, poznati glumac i veliki ljubitelj kvalitetnog provoda se najviše raduje gostovanjima na najvećem podijumu za igru - dens areni. Za njega je to poseban doživljaj jer u Srbiju dolaze di-džejevi sa svetske A liste. Poznata dama u svetu elektronske muzike, Tijana Todorović kaže da građani i nisu svesni šta imaju u svojoj zemlji - "Ako verujete nekome ko se 17 godina bavi muzičkim biznisom i poslednje 3 je na turneji širom sveta, verujte mi da je Exit zaista vrlo, vrlo poseban."