Дан 0 Exit фестивала на No Sleep Нови Сад стејџу

Фасцинатна колекција популарних светских клубова ће освојити Петроварадинску тврђаву и клабере из целог региона

Понедељак 03. јул 2017.

cover image

Као што је већ познато, Exit фестивал ове године траје пет дана, а сам почетак - нулти дан обећава врхунски провод. No Sleep Novi Sad бина појачава озвучење и пали рефлекторе 5. јула. Осим што је на најпознатију тврђаву у Србији довела најбоље светске клубове али и организовала журке у Барселони, Бриселу, Лондону и другим европским градовима, No Sleep Novi Sad преузима и МТС Dance арену. Нултог дана се одржава први Guarana No Sleep Фестивал који на највећи подијум за игру у земљи доводи чувене уметнике из света електронске музике па тако наступају Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Lag b2b UVB, Дејан Милићевић b2b Марко Милосављевић и Марта b2b Sugar Lobby.

Светски познати клубови Sub Club, Fuse, Avant Garde и Concrete су одавно потврдили свој долазак у Нови Сад. Последња вест је да се придружује директно из зграде дизелдорфског Kunsthalle-a, несвакидашњи клуб Salon Des Amateurs. Добродошлицу у домаћој режији ће му приредити нико други но брод са најбољом музиком у Београду - 20/44. Улаз на No Sleep Фестивал је бесплатан уз сваку Exit улазницу.


Заједнички перформанс ова два локала ће предводити Jane Fitz, дама из Лондона која је резиденткиња фестивала Freerotation. Подршку ће пружити покретач Салона аматера Detlef Weinrich који наступа под именом Tolouse Low Trax, један од оснивача бенда Kreidler. Краут-рокер, пост-панкер и романтик из Дизелдорфа наступа у live форми. Без много дилеме, биће то апослутно савршена журка која ће трајати до јутра.


Занимљива концекција два клуба који блиско сарађују је Салонов резидент, Владимир Ивковић из Београда. Годинама живи и ствара у Дизелдорфу, лидер је издавачке куће Desolat од Loco Dice-а и власник Offen Music. Премијерно издање је било необјављен материјал Митра Суботића Субе, Новосађанина који се представљао као Rex Ilusivii.

Загревање на No Sleep Novi Sad стејџу започиње са двојицом проверених имена: Schwabe & Витанов. Први је резидент клуба 20/44, члан тима Tapan и коаутор резиденције Disco Not Disco, а Витанов долази из колектива Beyond Housе.


Поставке за сваку ноћ на Exit 2017: Summer of love су објавили и Sub Club (6. јул), Fuse (7. јул), Avant Garde (8. јул) и Concrete (9. jул). Представљаће их Red Axes, Denis Sulta, Harri & Domenic, Moscoman, Function, Dax J, Charlotte de Witte, Pierre, Bjarki, Vatican Shadow, Dr. Rubinstein, SNTS, Antigone & Francois X, Voiski, Leo Pol, Ben Vedren и многи други. No Sleep манифестације су се ове године већ реализовале у Лондону, Бриселу и Глазгову, а премијеру на Sea Dance фестивалу ће употпунити наступи Amelie Lens и резиденти Berghaina, Etapp Kyle и Kobosil, Space Dimensions Controller, South London Ordnance, Filip Xavi, Insolate, TKNO као и још много других.

Подсећамо да улазнице за Exit 2017 можете набавити преко www.exitfest.org као и преко мреже Gigstix и књижарама Вулкан.