Dan 0 Exit festivala na No Sleep Novi Sad stejdžu

Fascinatna kolekcija popularnih svetskih klubova će osvojiti Petrovaradinsku tvrđavu i klabere iz celog regiona

Ponedeljak 03. jul 2017.

cover image

Kao što je već poznato, Exit festival ove godine traje pet dana, a sam početak - nulti dan obećava vrhunski provod. No Sleep Novi Sad bina pojačava ozvučenje i pali reflektore 5. jula. Osim što je na najpoznatiju tvrđavu u Srbiji dovela najbolje svetske klubove ali i organizovala žurke u Barseloni, Briselu, Londonu i drugim evropskim gradovima, No Sleep Novi Sad preuzima i MTS Dance arenu. Nultog dana se održava prvi Guarana No Sleep Festival koji na najveći podijum za igru u zemlji dovodi čuvene umetnike iz sveta elektronske muzike pa tako nastupaju Jeff Mills, Ellen Allien, Paula Temple & Rebekah, Lag b2b UVB, Dejan Milićević b2b Marko Milosavljević i Marta b2b Sugar Lobby.

Svetski poznati klubovi Sub Club, Fuse, Avant Garde i Concrete su odavno potvrdili svoj dolazak u Novi Sad. Poslednja vest je da se pridružuje direktno iz zgrade dizeldorfskog Kunsthalle-a, nesvakidašnji klub Salon Des Amateurs. Dobrodošlicu u domaćoj režiji će mu prirediti niko drugi no brod sa najboljom muzikom u Beogradu - 20/44. Ulaz na No Sleep Festival je besplatan uz svaku Exit ulaznicu.


Zajednički performans ova dva lokala će predvoditi Jane Fitz, dama iz Londona koja je rezidentkinja festivala Freerotation. Podršku će pružiti pokretač Salona amatera Detlef Weinrich koji nastupa pod imenom Tolouse Low Trax, jedan od osnivača benda Kreidler. Kraut-roker, post-panker i romantik iz Dizeldorfa nastupa u live formi. Bez mnogo dileme, biće to aposlutno savršena žurka koja će trajati do jutra.


Zanimljiva koncekcija dva kluba koji blisko sarađuju je Salonov rezident, Vladimir Ivković iz Beograda. Godinama živi i stvara u Dizeldorfu, lider je izdavačke kuće Desolat od Loco Dice-a i vlasnik Offen Music. Premijerno izdanje je bilo neobjavljen materijal Mitra Subotića Sube, Novosađanina koji se predstavljao kao Rex Ilusivii.

Zagrevanje na No Sleep Novi Sad stejdžu započinje sa dvojicom proverenih imena: Schwabe & Vitanov. Prvi je rezident kluba 20/44, član tima Tapan i koautor rezidencije Disco Not Disco, a Vitanov dolazi iz kolektiva Beyond House.


Postavke za svaku noć na Exit 2017: Summer of love su objavili i Sub Club (6. jul), Fuse (7. jul), Avant Garde (8. jul) i Concrete (9. jul). Predstavljaće ih Red Axes, Denis Sulta, Harri & Domenic, Moscoman, Function, Dax J, Charlotte de Witte, Pierre, Bjarki, Vatican Shadow, Dr. Rubinstein, SNTS, Antigone & Francois X, Voiski, Leo Pol, Ben Vedren i mnogi drugi. No Sleep manifestacije su se ove godine već realizovale u Londonu, Briselu i Glazgovu, a premijeru na Sea Dance festivalu će upotpuniti nastupi Amelie Lens i rezidenti Berghaina, Etapp Kyle i Kobosil, Space Dimensions Controller, South London Ordnance, Filip Xavi, Insolate, TKNO kao i još mnogo drugih.

Podsećamo da ulaznice za Exit 2017 možete nabaviti preko www.exitfest.org kao i preko mreže Gigstix i knjižarama Vulkan.