Почиње Арсенал Фест 07

Музички фестивал у Крагујевцу је спремио одличну листу извођача којом ће оборити рекорде посећености, а част да отвори манифестацију је припала хард рок бенду Епилог

Четвртак 22. јун 2017.

cover image

Арсенал Фестивал 07 почиње 22. јуна и трајаће до 24. јуна, у Крагујевцу, срцу Шумадије, некадашњој престоници Србије. За само неколико година постојања се високо позиционирао међу летњим фестивалима у Србији и овом делу Европе генерално. Занимљив, релевантан и перспективан - тако га карактериште стручна критика али и публика која сваке године у већем броју обилази ову музичку манифестацију. Посебност и углед фестивала који обавезно треба посетити Арсенал је стекао захваљујући креативном споју пажљиво бираних извођача из земље, региона и остатка света, са аутентичним и визуелно атрактивним амбијентом. Простор у коме се одржава фестивал је по многим факторима уникатан, а више деценија је био недоступан широј популацији.


Публика ће имати прилике да уживо чује бројне бендове из земље и региона. Хард рок бенд Епилог ће отворити Main Stage, а након њиховог наступа, исте вечери, на бину ће се попети метал састав Anthrax, Кербер и Orthodox Celts. Garden Stage отварају панк легенде Buzzcocks, Ритам нереда и словеначки Elvis Jackson. Инструментални рок бенд Fitnes, треш металци Alitor и Forever Storm, али и death metal Dead Joker су имена која ће прве вечери запалити "зелену бину".


Дарко Рундек наступа 23. јуна на главној бини Фестивала, у оквиру турнеје на којој је са великим бендом "Apocalypso Now" поводом 20 година од изласка култног првог издања "Apocalypso". Исте вечери, организатори су најавили одличан провод уз гитаристкињу Ану Поповић, бенд Thievery Corporation и Repetitor.

Garden Stage 23. јуна, другог дана фестивала доводи фолк панкер бенд Бркови, метал бенд Pero Defformero, култни састав Bjesovi, панкере Панкреас и Црвени картон и друге.


Треће вече фестивала је у знаку панк легенди Гоблини који ће својим наступом затворити Арсенал Фест 07. Пре њих ће насутпати култни Краљ Чачка, алтернативни Дамир Урбан, Рамбо Амадеус, бендови Болесна штенад, Шпајз, Раскид 13 и Electro Vampires.

Main Stage се затвара свирком Шкртица, Скиндреда, аустралијском сензацијом Dub FX, а ту су и Канда, Коџа и Небојша са Horsman Coyote-ом.

Explosive DJ Stage ове године доводи познате ди-џејеве, неки од најпознатијих који долазе у Крагујевац да својим сетовима електронске музике направе незаборавну атмосфесу су Alexander Kowalski, Jeremy Refson a.k.a. Jeremy Tsunami и MarkyZ.


Улазнице за Арсенал Фест 07 су доступне преко мреже Eventim и на благајни фестивала.

Main Stage је лоциран у простору "Кнежевог арсенала", фабрике наоружања из 19. века. Главна бина је постављена на отвореном простору окружена старим зградама које су у изграђене од црвене опеке. Боравак у оваквом простору оставља утисак својим несвакидашњим спојем модерних звучних и светлосних ефеката и аутентичне индустријске архитектуре.


Explosive DJ Stage је једина фестивалска бина у затвореном простору, а налази се у непосредној близини главне бине. Смештена је у згради Чаурнице која представља још један историјски простор у коме се снимала страна ТВ серија "Титаник - крв и челик".

Garden Stage је друга по величини бина Арсенал фестивала. Налази се у "Заставиној башти" окружена дрвећем и богатим зеленилом, смештена уз сам улаз у фестивалски кварт.

Demolition Stage је бина која је резервисана за неафирмисане извођаче. Заправо, ово је идеална музичка платформа за промоцију музичких бендова и појединаца који до сада нису имали прилике да представе свој рад широј публици и медијима.