Počinje Arsenal Fest 07

Muzički festival u Kragujevcu je spremio odličnu listu izvođača kojom će oboriti rekorde posećenosti, a čast da otvori manifestaciju je pripala hard rok bendu Epilog

Četvrtak 22. jun 2017.

cover image

Arsenal Festival 07 počinje 22. juna i trajaće do 24. juna, u Kragujevcu, srcu Šumadije, nekadašnjoj prestonici Srbije. Za samo nekoliko godina postojanja se visoko pozicionirao među letnjim festivalima u Srbiji i ovom delu Evrope generalno. Zanimljiv, relevantan i perspektivan - tako ga karakterište stručna kritika ali i publika koja svake godine u većem broju obilazi ovu muzičku manifestaciju. Posebnost i ugled festivala koji obavezno treba posetiti Arsenal je stekao zahvaljujući kreativnom spoju pažljivo biranih izvođača iz zemlje, regiona i ostatka sveta, sa autentičnim i vizuelno atraktivnim ambijentom. Prostor u kome se održava festival je po mnogim faktorima unikatan, a više decenija je bio nedostupan široj populaciji.


Publika će imati prilike da uživo čuje brojne bendove iz zemlje i regiona. Hard rok bend Epilog će otvoriti Main Stage, a nakon njihovog nastupa, iste večeri, na binu će se popeti metal sastav Anthrax, Kerber i Orthodox Celts. Garden Stage otvaraju pank legende Buzzcocks, Ritam nereda i slovenački Elvis Jackson. Instrumentalni rok bend Fitnes, treš metalci Alitor i Forever Storm, ali i death metal Dead Joker su imena koja će prve večeri zapaliti "zelenu binu".


Darko Rundek nastupa 23. juna na glavnoj bini Festivala, u okviru turneje na kojoj je sa velikim bendom "Apocalypso Now" povodom 20 godina od izlaska kultnog prvog izdanja "Apocalypso". Iste večeri, organizatori su najavili odličan provod uz gitaristkinju Anu Popović, bend Thievery Corporation i Repetitor.

Garden Stage 23. juna, drugog dana festivala dovodi folk panker bend Brkovi, metal bend Pero Defformero, kultni sastav Bjesovi, pankere Pankreas i Crveni karton i druge.


Treće veče festivala je u znaku pank legendi Goblini koji će svojim nastupom zatvoriti Arsenal Fest 07. Pre njih će nasutpati kultni Kralj Čačka, alternativni Damir Urban, Rambo Amadeus, bendovi Bolesna štenad, Špajz, Raskid 13 i Electro Vampires.

Main Stage se zatvara svirkom Škrtica, Skindreda, australijskom senzacijom Dub FX, a tu su i Kanda, Kodža i Nebojša sa Horsman Coyote-om.

Explosive DJ Stage ove godine dovodi poznate di-džejeve, neki od najpoznatijih koji dolaze u Kragujevac da svojim setovima elektronske muzike naprave nezaboravnu atmosfesu su Alexander Kowalski, Jeremy Refson a.k.a. Jeremy Tsunami i MarkyZ.


Ulaznice za Arsenal Fest 07 su dostupne preko mreže Eventim i na blagajni festivala.

Main Stage je lociran u prostoru "Kneževog arsenala", fabrike naoružanja iz 19. veka. Glavna bina je postavljena na otvorenom prostoru okružena starim zgradama koje su u izgrađene od crvene opeke. Boravak u ovakvom prostoru ostavlja utisak svojim nesvakidašnjim spojem modernih zvučnih i svetlosnih efekata i autentične industrijske arhitekture.


Explosive DJ Stage je jedina festivalska bina u zatvorenom prostoru, a nalazi se u neposrednoj blizini glavne bine. Smeštena je u zgradi Čaurnice koja predstavlja još jedan istorijski prostor u kome se snimala strana TV serija "Titanik - krv i čelik".

Garden Stage je druga po veličini bina Arsenal festivala. Nalazi se u "Zastavinoj bašti" okružena drvećem i bogatim zelenilom, smeštena uz sam ulaz u festivalski kvart.

Demolition Stage je bina koja je rezervisana za neafirmisane izvođače. Zapravo, ovo je idealna muzička platforma za promociju muzičkih bendova i pojedinaca koji do sada nisu imali prilike da predstave svoj rad široj publici i medijima.