EXIT 2O17 Summer of Love - day 0

Један од највећих бендова данашњице The Killers наступа на такозваном "нултом дану" Exit фестивала који ове године слави љубав

Четвртак 22. јун 2017.

cover image

Највећи амерички рок бенд The Killers долази 5. јула у Нови Сад на Петроварадинску тврђаву. "Нулти дан" је дешавање попут догађаја Get EXITed, када је Роби Вилијамс пре две године направио фантастичан спектакл пред 33.000 људи на Ушћу. Поносни власници албума број 1 и добитници чак девет престижних награда за најбољи светски рок бенд стижу на Exit фестивал у оквиру ексклузивне турнеје која ће гостовати у само десетак земаља међу којима је Америка, Велика Британија, Шпанија и Србија. 


The Killers је рок бенд из Лас Вегаса, основан 2002. године. Чланови бенда су Брендон Флауерс (вокал, синтисајзер), Дејв Кунинг (гитара), Марк Стормер (бас) и Рони Ванучи Јуниор (вокал и бубњеви). Прво издање под називом "Hot Fuss" су издали 2004. године које је постало једно од најпродаванијих издања деценије и један од највећих деби албума, по мишљењу Rolling Stone магазина. Наредна три издања су такође забележила велики успех.

Пре него што су формирали бенд, момци су имали потпуно различите послове. Флауерс је одустао од студирања и радио је као носач пртљага у једном хотелу. Кунинг је из Пеле, а родно место и универзитет је напустио 2000. године када се преселио у Лас Вегас и радио као продавац шешира. Стормер је разносио медицински материјал и студирао филозофију на Универзитету Невада у Лас Вегасу. Ванучи је био студент класичних перкусија на истом факултету и радио је као фотограф за једну капелу. The Killers су познати по хуманитарном раду и активизму и једни су од главних актера глобалне кампање против трговине људима, MTV EXIT, која је 2004. године започета на Exit фестивалу.


Exit фестивал 2017 се одржава од 5. до 9. јула, а све је у знаку прославе 50 година од чувеног "Лета љубави 1967" када је настао револуционарни хипи покрет који је заувек променио свет, борећи се за мир, слободу говора, људска права односно друштвену, расну и родну равноправност. Exit, који је настао из борбе за друштвене промене, и као модерни музички фестивал, овим обележавањем жели да ода почаст примарним идејама из којих су настали први велики музички догађаји крајем шездесетих година прошлог века, као што су Woodstock, Monterey и многи други, да пренесе поруке ондашњег покрета које су данашњем свету потребније неко икада пре.

Day 0 је почетак Exit Summer of Love фестивала. За разлику од наредна четири дана и ноћи, за нулти дан је отворен само простор око главне бине, док остале бине и зоне широм тврђаве неће бити доступне. Само током овог дана ће бити постављен посебан одељак за fan pit зону што није карактеристично за редовне дане фестивалских дешавања.

Карте за EXIT 2O17 Summer of Love су доступне преко www.exitfest.org и www.gigstix.com