Jedna reč - roštilj

Srpska poslastica broj 1

Petak 14. sep 2018.

cover image

O hrani može da se priča zauvek. Bogata beogradska ponuda ukusa iznova otvara teme za razgovore. Pet minuta slave na domaćem terenu dobija aposlutno svaka internacionalna kuhinja. Zato Beograd i jeste posebna metropola. Kada se isproba svaka inovacija, domaća produkcija ponovo zauzima "prime time". Ove jeseni, glavnu ulogu ima baš dobar roštilj.

Da se u restoranu Lovac jede perfektna divljač nije nikakva novost već stvar opšteg informisanja. Međutim, nije svaki dan savršen za file od jelena ili pačetinu. Ali jeste za rebarca, ražnjiće, a posebno za čitav "Ćumur na stolu". Vi + 1 i magija počinje. Gurmanska pljeskavica, pileći file u slanini, dimljena vešalica, krmenadla, domaća kobasica, medaljoni svinjskog filea u slanini i ćevapi su u jednoj porciji mešanog mesa na lovački način. Nema odlaganja za posetu čuvenog mesta na Vračaru. Samo dobro ogladnite pre nego što krenete.


Istorija. Prošlost. Budućnost. Skadarlija i u njoj legendarni restoran Šešir moj. Jedinstveno mesto u boemskoj četvrti tačno zna šta domaća i strana publika želi. Baš sve na jednoj adresi. I hrana i piće. I atmosfera i muzika. Jedan od najmlađih restorana u Skadarliji enterijerom privlači pažnju na prvi pogled. Čim se komforno smestite, sledi nastup sjajne domaće kuhinje. Jesenji jelovnik je već spreman i nudi šest odličnih jela. Domaća dimljena kobasica sa aromatizovanim krompirima, pripremljena na ćumuru najboljeg kvaliteta, bez prašine, od bukovog drveta je novitet, porcija sreće koja jednostavno mora da se proba.

Novo mesto za stare navike. Karavan Express. Ugostiteljska ponuda na Novom Beogradu se kao i sama opština, kontinuirano razvija i "krade" popularnost restoranima sa druge strane reke. Moderno, a opušteno mesto, namenjeno svim generacijama posebnu pažnju posvećuje specijalitetima sa roštilja. Sočan batak na žaru, leskovački uštipci, juneći i pileći ražnjići, ćevapčići, pljeskavice i još toliko toga se priprema svakog dana. Probajte inovacije sa novobeogradske gastro scene i uživajte već od prvog zalogaja.