Једна реч - роштиљ

Српска посластица број 1

Петак 14. сеп 2018.

cover image

О храни може да се прича заувек. Богата београдска понуда укуса изнова отвара теме за разговоре. Пет минута славе на домаћем терену добија апослутно свака интернационална кухиња. Зато Београд и јесте посебна метропола. Када се испроба свака иновација, домаћа продукција поново заузима "prime time". Ове јесени, главну улогу има баш добар роштиљ.

Да се у ресторану Ловац једе перфектна дивљач није никаква новост већ ствар општег информисања. Међутим, није сваки дан савршен за филе од јелена или пачетину. Али јесте за ребарца, ражњиће, а посебно за читав "Ћумур на столу". Ви + 1 и магија почиње. Гурманска пљескавица, пилећи филе у сланини, димљена вешалица, крменадла, домаћа кобасица, медаљони свињског филеа у сланини и ћевапи су у једној порцији мешаног меса на ловачки начин. Нема одлагања за посету чувеног места на Врачару. Само добро огладните пре него што кренете.


Историја. Прошлост. Будућност. Скадарлија и у њој легендарни ресторан Шешир мој. Јединствено место у боемској четврти тачно зна шта домаћа и страна публика жели. Баш све на једној адреси. И храна и пиће. И атмосфера и музика. Један од најмлађих ресторана у Скадарлији ентеријером привлачи пажњу на први поглед. Чим се комфорно сместите, следи наступ сјајне домаће кухиње. Јесењи јеловник је већ спреман и нуди шест одличних јела. Домаћа димљена кобасица са ароматизованим кромпирима, припремљена на ћумуру најбољег квалитета, без прашине, од буковог дрвета је новитет, порција среће која једноставно мора да се проба.

Ново место за старе навике. Karavan Express. Угоститељска понуда на Новом Београду се као и сама општина, континуирано развија и "краде" популарност ресторанима са друге стране реке. Модерно, а опуштено место, намењено свим генерацијама посебну пажњу посвећује специјалитетима са роштиља. Сочан батак на жару, лесковачки уштипци, јунећи и пилећи ражњићи, ћевапчићи, пљескавице и још толико тога се припрема сваког дана. Пробајте иновације са новобеоградске гастро сцене и уживајте већ од првог залогаја.