Belgreat festival

Dva dana odličnog letnjeg klabinga na Lidu

Ponedeljak 23. jul 2018.

cover image

NAPOMENA: Lokacija festivala je promenjena! Festival će se održati u klubu Barutana.

Festival Belgreat 2018. se održava po prvi put 27. i 28. jula na Velikom ratnom ostrvu, tačnije na plaži Lido. Prirodni rezervat, omiljeno kupalište stanovnika i brojnih posetilaca Zemuna se pretvara u veliki klub pod otvorenim nebom. Elektronska muzika i odabrani rok će obeležiti provod za leto 2018. u Beogradu. Svi na Lido!

Svetska tehno imena, istaknuti domaći predstavnici kvalitetnog bita, bendovi poput Kadebostany i Kanda, Kodža i Nebojša i desetine manje poznatih ali izuzetno talentovanih izvođača će bez prestanka nastupati tokom čitavog vikenda. Festival zvanično počinje 27. jula u 10:00, a kraj je najavljen za 06:00 29. jula. Više od 30 izvođača će se predstaviti publici na debitantskom događaju. Ulaz je besplatan.


Britanska zvezda Goldie, Vinicius Honorio, Felix Da Housecat, Cristian Varela, Ben Sterling, Barely Legal i wAFF su gosti koji stižu na Lido da predstave svetski ritam. Ilija Đoković, BKO, Mehihglow, Bege Fank, Andrew Meller, kolektiv Vatra, Coeus, White City Soul, Paragon, Akioki, Petko, Wise & Kobe, Codex, Monochromatic, Iron, Feloneezy i Dingospo Dali su samo neki od domaćih di-džejeva koji će biti zaduženi za vrhunski provod.

Veliku muzičku manifestaciju je podržala Skupština grada Beograda. Ideja da glavni grad Srbije dobije letnji festival elektronske muzike na otvorenom je konačno realizovana. Preostaje nam da sačekamo vikend i utvrdimo da li će Belgreat postati tradicionalni događaj zbog koga se neće napuštati grad u letnjem periodu. Vidimo se na Velikom ratnom ostrvu.