Idealni restorani za zimsko vreme

Hladno vreme je savršeno za posetu poznatim mestima u Beogradu

Četvrtak 04. jan 2018.

cover image

Niske temperature usporavaju svakodnevne aktivnosti ali ostavljaju više vremena za druženje uz hranu i piće. Period kada u Beogradu ima najviše stranih gostiju i kada je svaki dan povod za slavlje je idealan za odlazak u restoran koji zna kako da ispuni zahtevna očekivanja i kreira atmosferu u kojoj se svako oseća posebno.


Zimsko vreme zahteva "jače" porcije hrane. Pun ukus kvalitetnog mesa daje enegriju koja je svima potrebna. Restoran Lovac postoji od 1963. godine i tačno zna šta je potrebno za uživanje u zimskoj idili. Tradicionalno mesto u koje se odlazi prvenstveno zbog fantastičnih specijaliteta od divljači. Srneći medaljoni na grilovanoj palenti uz sušeno voće će pružiti zadovoljstvo istančanim nepcima i ispuniti najviše gastronomske norme. Srneća leđa su pravi kolač za kraj uživanja među lovačkim pričama i još boljim ulovima.

Toro Latin GastroBar je poznat po "malim tanjirima" raznovrsnih ukusa. Idealan način da istražite latino ukuse i pronađete omiljeni. Latinska Amerika je poznata u celom svetu po perfektom pripremanju mesa. Ako je kvalitetan stek uvek vaš favorit, ovo mesto će postati vaša druga kuća. Pored ljubitelja mesa, ovde podjednako mogu da uživaju vegani i vegeterijanci ali i osobe alergične na gluten. Niko neće ostati gladan.


Restoran Orašac je čuvar prepoznatljivog srpskog gostoprimstva i hrane koja je nadaleko poznata. Tradicionalni specijaliteti su najpopularnija hrana tokom zime. Domaća sarma greje bolje od bilo čega drugog, a đakonije sa roštilja izazivaju širok osmeh. Iznova i iznova. Uvek ostavite mesta za orasnice.

Tri šešira u Skadarliji su restoran zbog kojih mnogi turisti dolaze u Beograd. Kada se spoje duga istorija postojanja, perfektna usluga i vrhunski specijaliteti, dobije se mesto u koje se uvek vraća. Jedna od najstarijih kafana u Beogradu sprema Karađorđevu šniclu po pravoj recepturi. Specijalitet "Miloševa sablja" će razoružati i one najzahtevnije. Kada ste pomislili da je to maksimum, domaća pita sa jabukama će vas raspametiti.

Careva ćuprija neguje ugostiteljstvo koje insistira na komforu i velikim porcijama. Enterijer u kome dominira bordo boja opušta i daje svečanu notu. Istorijski važna građevina je restoran koji posećuju predstavnici domaće i strane elite. Legendarni tatar biftek se priprema na pravilan način - konobar pred vama miksuje meso. Ljubitelji morske i rečne ribe će imati težak zadatak pri odabiru jer je ponuda netipično velika za restoran koji nije isključivo riblji.


Kada se kaže teletina ispod sača prva asocijacija je restoran Durmitor. Novobeogradski ponos hranljivog hedonizma je slavu stekao na kvalitetnom mesu proverenog porekla. Za sve koje ne privlači vruća jagnjetina ili teletina, specijalitet šumadijska tepsija će osvojiti maksimalan broj bodova. Više od sto vina u redovnoj ponudi dodatno pojačava osećaj da je ovo idealno mesto za ljubitelje dobrog jela i pića.