Идеални ресторани за зимско време

Хладно време је савршено за посету познатим местима у Београду

Четвртак 04. јан 2018.

cover image

Ниске температуре успоравају свакодневне активности али остављају више времена за дружење уз храну и пиће. Период када у Београду има највише страних гостију и када је сваки дан повод за славље је идеалан за одлазак у ресторан који зна како да испуни захтевна очекивања и креира атмосферу у којој се свако осећа посебно.


Зимско време захтева "јаче" порције хране. Пун укус квалитетног меса даје енегрију која је свима потребна. Ресторан Ловац постоји од 1963. године и тачно зна шта је потребно за уживање у зимској идили. Традиционално место у које се одлази првенствено због фантастичних специјалитета од дивљачи. Срнећи медаљони на грилованој паленти уз сушено воће ће пружити задовољство истанчаним непцима и испунити највише гастрономске норме. Срнећа леђа су прави колач за крај уживања међу ловачким причама и још бољим уловима.

Торо Латин ГастроБар је познат по "малим тањирима" разноврсних укуса. Идеалан начин да истражите латино укусе и пронађете омиљени. Латинска Америка је позната у целом свету по перфектом припремању меса. Ако је квалитетан стек увек ваш фаворит, ово место ће постати ваша друга кућа. Поред љубитеља меса, овде подједнако могу да уживају вегани и вегетеријанци али и особе алергичне на глутен. Нико неће остати гладан.


Ресторан Орашац је чувар препознатљивог српског гостопримства и хране која је надалеко позната. Традиционални специјалитети су најпопуларнија храна током зиме. Домаћа сарма греје боље од било чега другог, а ђаконије са роштиља изазивају широк осмех. Изнова и изнова. Увек оставите места за ораснице.

Три шешира у Скадарлији су ресторан због којих многи туристи долазе у Београд. Када се споје дуга историја постојања, перфектна услуга и врхунски специјалитети, добије се место у које се увек враћа. Једна од најстаријих кафана у Београду спрема Kарађорђеву шницлу по правоj рецептури. Специјалитет "Милошева сабља" ће разоружати и оне најзахтевније. Када сте помислили да је то максимум, домаћа пита са јабукама ће вас распаметити.

Царева ћуприја негује угоститељство које инсистира на комфору и великим порцијама. Ентеријер у коме доминира бордо боја опушта и даје свечану ноту. Историјски важна грађевина је ресторан који посећују представници домаће и стране елите. Легендарни татар бифтек се припрема на правилан начин - конобар пред вама миксује месо. Љубитељи морске и речне рибе ће имати тежак задатак при одабиру јер је понуда нетипично велика за ресторан који није искључиво рибљи.


Када се каже телетина испод сача прва асоцијација је ресторан Дурмитор. Новобеоградски понос хранљивог хедонизма је славу стекао на квалитетном месу провереног порекла. За све које не привлачи врућа јагњетина или телетина, специјалитет шумадијска тепсија ће освојити максималан број бодова. Више од сто вина у редовној понуди додатно појачава осећај да је ово идеално место за љубитеље доброг јела и пића.