Solomun otvara Apgrade festival

Tri dana najboljeg klupskog provoda u Beogradu uz najpoznatijeg svetskog di-džeja balkanskog porekla i odabranih artista iz zemlje i inostranstva

Ponedeljak 04. sep 2017.

cover image

3. Apgrade weekend se održava na Kalemegdanu, u rovu ispod Vojnog muzeja od 7. do 9. septembra. Trenutno najpopularniji muzičar sa ovih prostora, Solomun, otvara Apgrade festival, a pored njega će nastupiti vrhunski artisti kao što je Sven Väth, Michael Mayer i još nekoliko predstavnika svetskog zvuka, a domaći teren će predstavljati tehno dama broj 1 Lea Dobričić i druga proverena imena. Karte po ceni od 2.390 dinara su dostupne putem sajta i preko Gigstix i Eventim prodajnih mreža.

Line up:

Četvrtak 7. septembrar

Solomun

Konstantin Sibold

Lea Dobričić

Nikola Vemić

Petak 8. septembar

Sven Väth

Amelie Lens

Tijana T

Vlada Janjić

Subota 9. septembar

Modeselektor DJ set

Michael Mayer

Vril live

Marko Milosavljević

Stevie Whisper


Mladen Solomun je rođen 1975. godine u Bosni, tačnije mestu Travnik ali se kao dete preselio sa porodicom u Hamburg. Osvajanje svetske scene je započeo 2012. godine kada mu magazin Mixmag dodeljuje nagradu za najboljeg svetskog di-džeja. Nedugo zatim, postaje trostruki dobitnik na DJ Awards. Najbolji deep house di-džej pripada i grupi najboljih producenata elektronske muzike, dok njegove etikete Dynamic i 2DIY4 izdaju najprodavanije trake širom sveta. Priča sa uspehom na Ibici počinje 2013. godine kada je pokrenuo dobro poznati događaj "Solomun + 1". Njegova rezidentura u klubu Paša pripada grupi najposećenijih hepeninga na Ibici. Boiler Room žurke na kojima je Solomun di-džej beleže milionske preglede na You Tube kanalu i definitvno su neki od najgledanijih haus videa svih vremena. Dok stvara muziku, polazi od činjenice da ljudi imaju emocije, a njegov cilj je da ih publika pokaže i na podijumu za igru. 

Apgrade je udruženje koje se više od dve decenije bavi organizovanjem žurki, festivala, koncerata i drugih događaja, sa ciljem promovisanja najkvalitetnije elektronske muzike. Imena koja stoje iza udruženja su nekadašnji di-džejevi koji su radili na radiju, nastupali u vodećim klubovima i imaju neprocenjiv osećaj za organizovanje dobrog provoda. Lista izvođača koje je Apgrade do sada ugostio je zaista dugačka, samo neka od najpopularnijih imena su: Richie Hawtin, Sven Vath, Laurent Garnier, Carl Cox, Dixon, Nicolas Jaar, Loco Dice, Chis Liebing, Marco Carola, Ame, Miss Kittin, The Hacker, Green Velvet, Steve Bug, Tiga, Vitalic, Michael Mayer, Mathew Jonson, Daniel Bell, Derric Carter, Massive Attack, Public Enemy, Afrika Bambaataa, Terry Callier, Echo & The Bunnymen i mnogi drugi.


POVEZANO