Flower Power u Beogradu

Udruženje Slavimo umetnost sa žurkom Flower Power otvara sezonu u klubu Barutana

Petak 09. jun 2017.

cover image

Žurka u Barutani će 10. juna Kalemegdan vratiti u hipi period. Dešavanje pod nazivom "Make love and art" počinje u 23:00 i trajaće sve do 05:00 i ovim događajem počinje sezona sjajnog provoda u centru Beograda. Prvih 100 devojaka koje dođu na žurku će dobiti venac od cveća za kosu, a najbolje stilizovane hipike očekuje specijalna nagrada. Tema i ideja ove žurke je ono što kreativno udruženje želi da promoviše - ljubav, druženje, slobodu duha, lepotu jedinstvenosti i kreativnosti. 

Slavimo umetnost je udruženje koje organizuje sjajne žurke, prezentacije, promocije, izložbe, prezentuje filmske projekcije i druge oblike umetničkog stvaralaštva. Otvoreni za nove članove su u stalnoj potrazi za novim umetnicima koji žele da prikažu svoje talente. Jednog petka, svakog meseca u galeriji Štab organizuju izložbe, revije ili promocije. Svake srede u klubu Kenozoik puštaju kultne filmove ali i filmska ostvarenja autorskih studentskih radova. Veliku žurku umetničkih fakulteta na kojoj proslavljaju umetnost organizuju jednom mesečno.


Barutana je jedinstven prostor na Kalemegdanu. Skladište izgrađeno u 17. veku kome je prvobitna namena bila čuvanje velikih količina baruta koji se koristio za odbranu Beogradske tvrđave u raznim sukobima. Klub u kome nastupaju domaći i strani umetnici je prvi put otvorio svoja vrata 1995. godine ali je prestao sa radom 2003. Mesto za promociju raznih muzičkih i kulturnih dešavanja nakon 11 godina je ponovo otvoreno i nastavlja sa fantastičnim konceptom.


POVEZANO