Шабачки летњи фестивал 2017

Још један фестивал овог лета прославља јубилеј, 15 година од постојања, а за посебно издање доводи бројне познате ди-џејеве и најбоље поп, рок и панк саставе

Среда 26. јул 2017.

cover image

15. Шабачки летњи фестивал се догађа од 28. до 30. јула на Шабачкој тврђави. Велика музичка смотра која ове године носи назив "Оаза" почиње величанственим концертом Дечје филхармоније на челу са диригентом Љубишом Јовановићем и солистом на виолини Јованом Колунџијом. Током свих година постојања, овај велики догађај од великог значаја за читаву земљу и регион је угостио преко 150 извођача са посебним залагањем за промоцију и афирмацију младих музичких колектива.


Музички садржај се дешава на две бине, Јелен Main Stage и TvrDJava stage. Поред заиста одличног музичког програма, посетиоци фестивала ће моћи да уживају у разноврсном и креативном додатном садржају који чине Арт зона, дебатни програм, класична музика и стенд ап театар. Главна тема дебатних разговора ће бити децентрализација културе и улога креативне индустрије у развоју градова широм Србије. Погледајте комплетан списак гостију који наступају ове године: 


TvrDJava Stage

- Marcus Worgull

- Funkerman

- Дејан Милићевић

- Горан Старчевић

- Магдалена

- Иван Јањић

- Lehar

- After Affair

- Laura 2000

- Subenergetics

- Никола Вемић

- Игор Д.

- DJ Сале

- SoulMarc



Main stage

- Дечја филхармонија са диригентом Љубишом Јовановићем и солистом Јованом Колунџијом

- Дарко Рундек

- Urban & 4

- Бабе

- Гоблини

- Психомодо Поп

- Мостар Севдах Reunion

- E-Play

- Бјесови

- Кал

- Стерео Банана

- Бунт рок фестивал представља: Viva Vops, Random и бенд Ларска


Београдски Миксер је организатор овогодишњег Шабачког летњег фестивала. Улазница за три дана фестивала је 1.400 динара, једнодневна је 700 динара и доступне су на свим продајним местима GigsTix и DD Tickets мрежа као и у свим WinWin радњама. VIP карте су доступне по цени од 1.800 динара и нуде бројне погодности као што је прилаз најатрактивнијим феситвалским локацијама, коришћење платформи са барским седењем, посебан улаз на тврђаву, паркинг и место у VIP зони уз Main stage. 

Шабачки летњи фестивал је прошле године доживео велики преображај и проширио програм и пратаћа дешавања са тврђаве и на читаву регију уз реку Саву. Град Шабац и MTV, предвођен Николом Јовановићем су заједничким напорима променили фестивалски формат који је наишао на одличне критике извођача и публике. Овом променом фестивал је кренуо много лествица унапред и очекује се да ће сваке године бележити значајно већи број посетилаца.


Јубиларно издање носи назив Оаза са идејом да Шабачки летњи фестивал буде оаза позитивне енергије, културе и позитивног вајба која ће бити регија врхунског провода, не само привилегија Шапчана већ целе земље и региона. Позитиван имиџ који град Шабац пажљиво гради и негује свих ових година кроз фестивал је резултирао популарношћу овог дела Србије и подизању свести о значају квалитетне музике и културе. Организатор Миксер даје чврсто овећање да ће оправдати указано поверење и да ће претворити Шабац у аутентичну оазу културе, летње забаве и афирмације квалитетних вредности.