Најбољи техно отвара Lovefest 2017

Бројимо ситно до почетка Фестивала љубави у Врњачкој бањи, а сам старт обећава фантастичан тродневни провод

Понедељак 31. јул 2017.

cover image

11. Heineken Lovefest се одржава од 3. до 5. авугста и сигурно је да ће Врњачка бања бити место са најбољом музиком у целој Србији. Најбржи су обезбедили улазнице на време, а како кажу организатори, смештајни капацитет је у потпуности распродат још пре две недеље. Јасно је да је ово издање музичким репертоаром привукло највећи број публике до сада и да можемо да очекујемо врхунски провод. Fire Stage ће бити зона најбољег електронског звука још на самом почетку. Част да покрену провод од три дана на ватреној бини су добили светски уметници Loco Dice, Chris Liebing и Matador.


Loco Dice је рођен 10.08.1974. године као Yassine Ben Achour. Уметничко име је настало тако што је као дечак поседовао велику колекцију коцки и тако је добио надимак Dice, а када је ушао у електронске воде додао је Loco. Пореклом из Туниса, борави у Немачкој, прецизније Диселдорфу, оснивач је познате етикете "Desolat" и годинама се налази у врху најбољих светских ди-џејева. Каријеру је започео за хип хоп ди-џеј и остварио је сарадњу са водећим именима као што су Usher, Ice Cube, Jamiroquai, Snoop Dogg and R. Kelly. Сарађивао је и са козметичким брендом Uslu airlines тако што је његов музички микс продаван заједно са лаком за нокте. Позицију label менаџера у његовој издавачкој кући обавља српски ди-џеј Владимир Ивковић.


Chris Liebing долази из града Гисен, Немачка. Продуцент, ди-џеј и власник етикете "CLR" (Create Learn Realize) изузетно цени своју публику и редовно одржава контакт преко друштвених мрежа. Ватрени фан веганског начина исхране је још 1990. године постао активан на денс цени у Франкфурту, где је отворио техно клуб Spinclub 1994. године. Прву издавачку кућу "Audio" је покренуо 1996. године која је 1999. године прерасла у добро познату етикету "CLR". У својој дугогодишњој каријери је остварио бројне успешне сарадње од којих су оне са уметницима попут Umek, Speedy J и Green Velvet прошле најзапаженије. Редовно наступа у клубовима на Ибици, у Лондону и другим светским локацијама, а обавезан је на листи извођача водећих светских музичких фестивала.


Matador долази из Даблина, главног и највећег града Ирске. Право име му је Гавин Линч и његов рад се оцењује као изузетно компетитиван у свету техно ди-џејинга и продукције. Револуционарни live уметник има сјајну репутацију за свестраност, а да никада не угрожава квалитет. До сада је освојио бројна признања и дефинитвно је један од заузетијих техно перформера данашњице. Експлозивни наступи окупљају публику у огромном броју и због тога је неизбежан на свим важним музичким догађајима, а када гостује у провереним светским клубовима - гужва се подразумева. Ране двадесете године је провео на тренинзима за кувара у ресторанима са Мишленовим звездицама и за себе каже, да није постао успешан ди-џеј сигурно би се бавио кулинарством.