Exit 2018

Mnogo više od odlične muzike

Ponedeljak 02. jul 2018.

cover image

Jedan od najboljih svetskih muzičkih festivala - EXIT se ove godine održava od 12. do 15. jula. Petrovaradinska tvrđava u Novom Sadu će 18. godinu za redom biti mesto održavanja spektakla pod otvorenim nebom, a izdanje koje obeležava punoletstvo festivalskog klabinga nosi naziv "Freedom". Očekuje se dolazak ljubitelja elektronske muzike iz preko sedamdeset zemalja, a lista izvođača je nikada bogatija poznatim imenima.

Migos, Grace Jones, Solomun, Maceo Plex, David Guetta, Martin Garrix, Nina Kraviz, Richie Hawtin, French Montana, Adam Beyer, Tale of Us, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Carl Craig, Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Mahmut Orhan, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Slapshot, Asphyx i Bombers su samo neki od skoro 200 izvođača koji će zabavljati publiku do svitanja na Dance areni ali i na preko 40 drugih bina.


Festival EXIT je ove godine osvojio nagradu za "Najbolji veliki festival" na "Evropskim festivalskim nagradama" u Holandiji. Samo na osnovu glasova publike festival u Srbiji sa najdužom tradicijom se već devet godina nalazi među top 10 najboljih festivala u Evropi u vodećoj kategoriji za "Najbolji veliki festival". Nominacije za nagrade posvećene društveno angažovanom delovanju "Take a Stand!" i najboljeg organizatora na evropskom nivou su potvrde da je EXIT mnogo više od velikog muzičkog dešavanja. Znate šta vam je činiti - spakujte samo najbolje vibracije i pravac u Novi Sad na spektakl.