Exit 2018

Много више од одличне музике

Понедељак 02. јул 2018.

cover image

Један од најбољих светских музичких фестивала - EXIT се ове године одржава од 12. до 15. јула. Петроварадинска тврђава у Новом Саду ће 18. годину за редом бити место одржавања спектакла под отвореним небом, а издање које обележава пунолетство фестивалског клабинга носи назив "Freedom". Очекује се долазак љубитеља електронске музике из преко седамдесет земаља, а листа извођача је никада богатија познатим именима.

Migos, Grace Jones, Solomun, Maceo Plex, David Guetta, Martin Garrix, Nina Kraviz, Richie Hawtin, French Montana, Adam Beyer, Tale of Us, Ziggy Marley, Fever Ray, ZHU, LP, Alice Merton, Carl Craig, Ida Engberg, Amelie Lens, Ben Klock, Mahmut Orhan, Joseph Capriati, Dog Eat Dog, Slaves, Idles, Jax Jones, My Baby, Guy Gerber, Kolsch, Sevdaliza, Helena Hauff, DJ Tennis, Daniel Avery, Ofenbach, Disciples, Burak Yeter, Madball, Brujeria, Slapshot, Asphyx и Bombers су само неки од скоро 200 извођача који ће забављати публику до свитања на Dance арени али и на преко 40 других бина.


Фестивал EXIT је ове године освојио награду за "Најбољи велики фестивал" на "Европским фестивалским наградама" у Холандији. Само на основу гласова публике фестивал у Србији са најдужом традицијом се већ девет година налази међу топ 10 најбољих фестивала у Европи у водећој категорији за "Најбољи велики фестивал". Номинације за награде посвећене друштвено ангажованом деловању "Take a Stand!" и најбољег организатора на европском нивоу су потврде да је EXIT много више од великог музичког дешавања. Знате шта вам је чинити - спакујте само најбоље вибрације и правац у Нови Сад на спектакл.