Šta raditi u gradu krajem aprila 2018

Dešavanja za čistu desetku

Četvrtak 26. apr 2018.

cover image

Život je igra je moto Beogradskog noćnog marketa koji će se održati 27. aprila od 18:00 do 24:00, po prvi put na pijaci Zeleni venac. Ova lokacija je izabrana u čast obeležavanja 100 godina od prve Skupštine piljara Srbije koja je baš tu održana 1918. Sada već tradicionalno, na BNM će se predstaviti dizajneri, zanatlije, umetnici svih zanata i ugostitelji. Organizatori obećavaju odličnu ponudu hrane i pića, vina i kraft piva. Uz zvuke muzike, atraktivan program, neobične susrete, popularni Zelenjak će biti zona slavlja i igre.

Konopac nade ili Rope of Hope manifestacija je zakazana za 28. i 29. april od 10:00 na Avalskom tornju. Ako volite avanturu i izazove, spremni ste da pomognete drugima, onda je spust sa Avalskog tornja prava stvar za vas. Po četvrti put za ljubitelje adrenalina i visine se organizuje spust sa tornja visine 106 metara. Za to vam je potrebna hrabrost, volja, nešto malo treninga i dobar kanap.


Grčki dani u Beogradu 2018 se održavaju do 29. aprila na deset lokacija u gradu. Viševekovno prijateljstvo dva naroda se obeležava bogatim programom uz učešće domaćih i grčkih umetnika i intelektualaca. Ovogodišnja manifestacija se sastoji od predavanja, kulinarskih seminara, projekcija filmova, izložbi i koncerata. Posvetite slobodno vreme tokom vikenda kulturi i posetite izložbu "Antička Grčka" u Muzeju Jugoslavije. Ukoliko ste ljubitelj Grčkog Mediterana i već odbrojavate vreme do odlaska na odmor, uživaćete u ovom dešavanju.