Шта радити у граду крајем априла 2018

Дешавања за чисту десетку

Четвртак 26. апр 2018.

cover image

Живот је игра је мото Београдског ноћног маркета који ће се одржати 27. априла од 18:00 до 24:00, по први пут на пијаци Зелени венац. Ова локација је изабрана у част обележавања 100 година од прве Скупштине пиљара Србије која је баш ту одржана 1918. Сада већ традиционално, на БНМ ће се представити дизајнери, занатлије, уметници свих заната и угоститељи. Организатори обећавају одличну понуду хране и пића, вина и крафт пива. Уз звуке музике, атрактиван програм, необичне сусрете, популарни Зелењак ће бити зона славља и игре.

Конопац наде или Rope of Hope манифестација је заказана за 28. и 29. април од 10:00 на Авалском торњу. Ако волите авантуру и изазове, спремни сте да помогнете другима, онда је спуст са Авалског торња права ствар за вас. По четврти пут за љубитеље адреналина и висине се организује спуст са торња висине 106 метара. За то вам је потребна храброст, воља, нешто мало тренинга и добар канап.


Грчки дани у Београду 2018 се одржавају до 29. априла на десет локација у граду. Вишевековно пријатељство два народа се обележава богатим програмом уз учешће домаћих и грчких уметника и интелектуалаца. Овогодишња манифестација се састоји од предавања, кулинарских семинара, пројекција филмова, изложби и концерата. Посветите слободно време током викенда култури и посетите изложбу "Античка Грчка" у Музеју Југославије. Уколико сте љубитељ Грчкoг Медитерана и већ одбројавате време до одласка на одмор, уживаћете у овом дешавању.