Шта радити у граду за викенд

Закључајте два пута врата од стана јер овог викенда нећете седети у омиљена четири зида. Крај недеље у Београду има савршен програм у сваком делу града

Четвртак 14. јун 2018.

cover image

БНМ код Цветка је Београдски ноћни маркет који се 15. јуна од 18:00 по први пут одржава на пијаци "Звездара", много познатијој као Цветкова пијаца. На месту на којем је некада била чувена Цветкова кафана, Цветков базар је обележио многа детињства. За многе омиљена пијаца отвара врата излагачима – најбољим дизајнерима, занатлијама, ресторанима и уиграним пијачарима. На пијаци није циљ само продати робу већ разговарати са муштеријама, цењкати се, дружити и стећи нова пријатељства. Да би почетак друговања био незабораван у оквиру маркета биће одржан занимљив програм.

Викенд на Авали – већ звучи фантастично! У суботу 16. и недељу 17. јуна испод Авалског торња се одржава Авалски фестивал сирева. Биће изложени најлепши и најукуснији бели сиреви које заиста можете купити у слободној продаји на пијацама главног града Србије. Њихово порекло је београдско. Долазе из подавалских села – Зуце, Вели Поток, Пиносава, Рипањ. Ако до сада нисте пронашли свој сир, ево за то прилике али и да упознате произвођаче. Викенд на Авалској висини уз сиреве почиње у 10:00 и траје до 16:00.


Музеј Југославије представља прави музејски бисер и један је од водећих атракција главног града посебно за туристе и посетиоце из западних земаља. Приче, велики број експоната, историјски филмови на тему настанка Југославије и послератног развоја у социјалистичком режиму су део културног наслеђа свих земаља региона. Туре на енглеском или српском језику се организују свакодневно уз претходно заказивање. Ипак, да сваки викенд буде посебан, Музеј Југославије у недељу, 17. јуна у оквиру додатног програма уз плаћену улазницу посетиоцима поклања бесплатно стручно вођење кроз комплекс од 11:00 на енглеском и од 12:00 на српском језику. Од капије Музеја парком до Куће цвећа, кроз Музеј, пасареле и вртове, домаћи и страни туристи добиће прегршт информација о историји Југославије, али и владару који је обележио 20. век.