Predstavljamo: Di-džej Green Velvet

Više od elektronske muzike, daleko iznad dobrog di-džeja

Ponedeljak 09. apr 2018.

cover image

Green Velvet doslovno vlada svetskom klupskom scenom. Matični Čikago, ostatak Amerike, perfektna Evropa i drugi kontinenti su podijum za igru koji je uvek krcat gde god da se locira. Publika ga obožava, vlasnici klubova takođe. Svaki njegov nastup je unapred rasprodat. Tajna za veliki uspeh leži u neverovatnom talentu.

Curtis Alan Jones diktira ritam u elektronskoj muzici još od 1991. Bio je dobar student i iste godine je diplomirao hemijski inženjering na Univerzitetu u Iliniosu. Taman kada je trebalo da traži posao u struci sa svežom diplomom, odlučio je da sledi svoje snove. Umesto visoko kotiranih pozicija i prestižnih titula, njegov cilj je bio da pušta i stvara muziku.

Inspiraciju za svoje prve studijske radove je pronalazio u muzici koju potpisuju Kraftwerk, Gary Numan i Prince. Haus i tehno iz njegovog studija, sa njegove etikete "Cajual Records", su oduvek imali efekat poput jakog magneta već na prvo slušanje. Vrlo brzo je kreirao sopstveni stil koji je inspiracija mnogima. Prva pesma koju je objavio, "Brighter days" je bila super hit koja je stigla do drugog mesta "Billboard Hot Dance Music/Club Party chart" top liste. Rođen je 26. aprila 1967. Horoskopski znak dosta govori o njegovom uspehu - bikovi vladaju svetom, to znaju svi.


Zbog svog izgleda, prvenstveno kose u neonskim bojama, smatrali su ga pankerom. Trudio se da dokaže koliko mu je bliži "lifestyle" Dejvida Bouvija nego pank filozofija, a definitivno se rešio neželjenih poređenja objavljivanjem pesme "Preacher Man" koja je obeležila eru devedesetih.

Menjao je imena pod kojima se predstavljao, muzičke žanrove, saradnike i etikete. Ono što je duboko urezano u njegovu biografiju je činjenica da je oduvek umeo da "pogodi" ukus publike. Odavno je jedan od vladara Ibice, Amsterdama, Berlina i ostalih lokacija - sinonima za najbolji klabing. Svaka nova pesma i album uvek donesu nešto drugačije. Nije poznato da li će ostati veran prepoznatljivom izgledu. Klubovima širom sveta i perfektnoj muzici hoće sigurno.