Представљамо: Ди-џеј Green Velvet

Више од електронске музике, далеко изнад доброг ди-џеја

Понедељак 09. апр 2018.

cover image

Green Velvet дословно влада светском клупском сценом. Матични Чикаго, остатак Америке, перфектна Европа и други континенти су подијум за игру који је увек крцат где год да се лоцира. Публика га обожава, власници клубова такође. Сваки његов наступ је унапред распродат. Тајна за велики успех лежи у невероватном таленту.

Curtis Alan Jones диктира ритам у електронској музици још од 1991. Био је добар студент и исте године је дипломирао хемијски инжењеринг на Универзитету у Илиниосу. Таман када је требало да тражи посао у струци са свежом дипломом, одлучио је да следи своје снове. Уместо високо котираних позиција и престижних титула, његов циљ је био да пушта и ствара музику.

Инспирацију за своје прве студијске радове је проналазио у музици коју потписују Kraftwerk, Gary Numan и Prince. Хаус и техно из његовог студија, са његове етикете "Cajual Records", су одувек имали ефекат попут јаког магнета већ на прво слушање. Врло брзо је креирао сопствени стил који је инспирација многима. Прва песма коју је објавио, "Brighter days" је била супер хит која је стигла до другог места "Billboard Hot Dance Music/Club Party chart" топ листе. Рођен је 26. априла 1967. Хороскопски знак доста говори о његовом успеху - бикови владају светом, то знају сви.


Због свог изгледа, првенствено косе у неонским бојама, сматрали су га панкером. Трудио се да докаже колико му је ближи "lifestyle" Дејвида Боувија него панк филозофија, а дефинитивно се решио нежељених поређења објављивањем песме "Preacher Man" која је обележила еру деведесетих.

Мењао је имена под којима се представљао, музичке жанрове, сараднике и етикете. Оно што је дубоко урезано у његову биографију је чињеница да је одувек умео да "погоди" укус публике. Одавно је један од владара Ибице, Амстердама, Берлина и осталих локација - синонима за најбољи клабинг. Свака нова песма и албум увек донесу нешто другачије. Није познато да ли ће остати веран препознатљивом изгледу. Клубовима широм света и перфектној музици хоће сигурно.