Gradska dešavanja ovog vikenda: 14-15. april 2018

Izložba, Hand Made festival i koncert - u Beogradu nikad nije dosadno

Četvrtak 12. apr 2018.

cover image

40. Salon arhitekture u Muzeju primenjene umetnosti se organizuje pod sloganom "Polja budućnosti". Izloženo je 106 radova koji predstavljaju različite poglede na arhitekturu, kroz period od četrdeset četiri godine od kada je Salon i osnovan. Na izložbi se može videti afirmativna i aktivistička kritika aktuelnog stanja iz pozicije pogleda arhitekte izlagača, ali i javnog pogleda kao i nove ideje i nova polja arhitekture. Postavka je aktuelna do 5. maja.


Hand Made Festival Vol 13 se održava 14. aprila od 11:00 na dobro poznatom mestu – Dorćol Plac. Ako ste protivnik globalizacije ili jednostavno uživate u stvarima koje su malo drugačije, ovaj festival je kao stvoren za vas. Prava prilika da sebe obradujete nečim autentičnim ili da nekome poklonite hand made sitnicu. Dobrodošli na festival proizvođača običnih i neobičnih predmeta izrađenih ručno sa puno ljubavi.


U BelExpo centru 15. aprila od 20:00 nastupa Robert Pešut poznatiji kao Magnifico. Ako ste ne samo gledali, već i slušali filmove i serije "Montevideo, Bog te video!" ili "Senke nad Balkanom", onda znate čije melodije zviždućete po ceo dan. Hitom "Pukni zoro" ovaj slovenački muzičar postao je regionalna zvezda. Muziku koju opisuje kao retro šik, kombinaciju balkan-disko šlagera i džeza kao i filmske hitove, ali i pesme sa albuma "Charlatan de Balkan” možete čuti na beogradskom koncertu.