Dan u Beogradu 16.12.

Četiri događaja u jednom danu

Četvrtak 14. dec 2017.

cover image

Subota 16. decembar donosi zanimljiva dešavanja u centru Beograda. Prvi dan vikenda je stovren za uživanje u centralnim gradskim lokacijama. Iskoristite slobodno vreme na pravi način.


Dorćol Platz organizuje sedmi "Dorćolski buvljak". Manifestacija koja se u kratkom roku pozicionirala među omiljene, poziva sve zainteresovane da dođu od 11:00 do 19:00 časova i uživaju u razmeni. Garderoba, obuća, nameštaj, nakit, ploče i sve što vam više nije potrebno možda je baš neophodno nekom drugom. Vintidž komadi će dobiti najveći prostor u ovom izdanju. Odličan način da obnovite svoju kolekciju i pronađete originalnu sitnicu.

Isti datum, isto mesto ali muzika muzika u glavnoj ulozi. Žurka "Winter Sensation" počinje u 22:00, a sve do 02:00 muziku puštaju di-džejevi Dextazy, Luigi i Shon. Ko je rekao "dosada" zbog sumornog vremena? Energičan bit i pozitivna atmosfera će razmrdati i one koji ne uživaju u zimskim čarolijama.


Festival srpske rakije u hotelu "Zira" počinje 16. decembra u 15:00 i trajaće do ponoći narednog dana. Šesta smotra omiljenog domaćeg pića će okupiti proverene proizvođače i ljubitelje rakije. Organizator je Asocijacija "Srpska rakija", a podršku su pružili "Novembar Vino Fest" i "Riznica vina". Pored izložbenog dela biće organizovan i edukativni prateći program. Radionica "Staro voće za novo doba" je posvećena rakiji prepečenici koja se pravi od autohtonih sorti šljive. Predavači će otkriti tajne rakijskog bontona, kako se pravi najpopularnije srpsko piće i najbolji način čuvanja rakije.


Rakia bar organizuje "Noć rakije" na šest lokacija. Cilj ovog dešavanja je promocija novih rakija i njena savremena upotreba. Posetioci će od 18:00 do 00:00 imati prilike da otkriju drugačije ukuse i degustiraju nove koktele sa rakijom. Kuvana rakija, čokolada sa šljivovicom, kajsijevača koja je odležala dve godine u hrastovom buretu i još mnogo zanimljivih noviteta i proverenih favorita od rakije su spremni. Dobra muzika u skladu sa glavnom temom kreira savršenu zimsku idilu u Beogradu. Ljubitelji rakije su dočekali svojih pet minuta.