Дан у Београду 16.12.

Четири догађаја у једном дану

Четвртак 14. дец 2017.

cover image

Субота 16. децембар доноси занимљива дешавања у центру Београда. Први дан викенда је стоврен за уживање у централним градским локацијама. Искористите слободно време на прави начин.


Дорћол Platz организује седми "Дорћолски бувљак". Манифестација која се у кратком року позиционирала међу омиљене, позива све заинтересоване да дођу од 11:00 до 19:00 часова и уживају у размени. Гардероба, обућа, намештај, накит, плоче и све што вам више није потребно можда је баш неопходно неком другом. Винтиџ комади ће добити највећи простор у овом издању. Одличан начин да обновите своју колекцију и пронађете оригиналну ситницу.

Исти датум, исто место али музика музика у главној улози. Журка "Winter Sensation" почиње у 22:00, а све до 02:00 музику пуштају ди-џејеви Dextazy, Luigi и Shon. Ко је рекао "досада" због суморног времена? Енергичан бит и позитивна атмосфера ће размрдати и оне који не уживају у зимским чаролијама.


Фестивал српске ракије у хотелу "Зира" почиње 16. децембра у 15:00 и трајаће до поноћи наредног дана. Шеста смотра омиљеног домаћег пића ће окупити проверене произвођаче и љубитеље ракије. Организатор је Асоцијација "Српска ракија", а подршку су пружили "Новембар Вино Фест" и "Ризница вина". Поред изложбеног дела биће организован и едукативни пратећи програм. Радионица "Старо воће за ново доба" је посвећена ракији препеченици која се прави од аутохтоних сорти шљиве. Предавачи ће открити тајне ракијског бонтона, како се прави најпопуларније српско пиће и најбољи начин чувања ракије.


Ракиа бар организује "Ноћ ракије" на шест локација. Циљ овог дешавања је промоција нових ракија и њена савремена употреба. Посетиоци ће од 18:00 до 00:00 имати прилике да открију другачије укусе и дегустирају нове коктеле са ракијом. Кувана ракија, чоколада са шљивовицом, кајсијевача која је одлежала две године у храстовом бурету и још много занимљивих новитета и проверених фаворита од ракије су спремни. Добра музика у складу са главном темом креира савршену зимску идилу у Београду. Љубитељи ракије су дочекали својих пет минута.