Adidas Woman Training Day 2017

Besplatan sportski događaj za ženski pol

Četvrtak 07. dec 2017.

cover image

Adidas Woman Training Day se organizuje u subotu 9. decembra u Muzeju grada Beograda. Druga po redu manifestacija će trajati od 10:00 do 18:00, a za učestvovanje je neophodna prethodna prijava na sajtu organizatora. Spakujte omiljenu opremu za vežbanje i uživajte.

Program je podeljen u četiri katerogije: Yoga, Running, Fitness i Self Defence.


Joga sekcija se sastoji iz dva dela. Prvi je za početnice i prezentuje "Iyanger" jogu. Smatra se da ona ima najveća terapeutska dejstva, a zasnovana je na pravilnom izvođenju asana pozicija i upotrebu sportskih rekvizita. "Yoga advanced" je osmišljena za iskusne polaznice. Ovogodišnja manifestacija donosi trening različitih joga programa - "Ashtanga" i "Vinyasa". Obe zahtevaju naprednije vežbanje, a obiluju elementima disanja, istezanja i klasičnih vežbi.


Program "Running" vode treneri #adidasRunnersBelgrade koji će demonstrirati tehnike trčanja i otkriti male tajne za postizanje najboljih rezultata. U okviru ovog programa, organizuje se trka "City run 5k Easy & Strong" koja počinje ispred Muzeja grada Beograda, a finiš je u parku Manjež. Trči se u dve kategorije - početnice i aktivne dame. Nakon trke, u parku se nastavlja sa sportskim aktivnostima. Učesnice će biti podeljene u timove i moraće da odgovore na sportske izazove, a najbolje će biti nagrađene.

Fitnes kategorija predstavlja čak četiri discipline: Silent Disco Urban Combat, Silent Disco Circular Workout, Stronger Together i Jumpercise. Prve dve podrazumevaju vežbanje sa slušalicama na ušima i prilagođene su svima koji žele da vežbaju. Treća disciplina naglašava timski duh, a vežbanje u paru je pravi izazov, bez obzira koliko dobro poznajete partnerku. Jumpercise je veoma popularan vid treninga u svetu. Preskakanje konopca uz kratke pauze između serija je sjajan kardio program koji veoma brzo eliminiše višak masnih naslaga.


Self Defence program je posvećen oslobađanju od stresa. Instruktori će predstaviti tehnike disanja koje dokazano imaju pozitivan efekat na elimisanje posledica stresnih emocija. Takođe, učesnice će moći da nauče i osnovne pokrete samoodbrane.