Belgrade Techno Festival 2017

Prvi dani septembra u Beogradu donose veliki tehno događaj sa odličnom listom izvođača koji će napraviti provod za pamćenje

Petak 01. sep 2017.

cover image

2. Belgrade Techno Festival se održava u klubu Barutana 1. i 2. septembra. Odličan događaj koji je prošle godine doživeo premijeru najboljeg klabinga, za ovo izdanje okuplja najkvalitetnije domaće di-džejeve koji su doneli tehno zvuk u Beograd davnih '80-tih i najpopulanije mlade reprezente savremenog bita. Velika #podrži domaće žurka počinje večeras u 22:00.


Nezamislivo je organizovati tehno događaj bez Bože Podunavca. Čovek koji preko 30 godina vrti odličnu muziku je potvrdio svoj dolazak na Kalemegdan, gde će sa brojnim di-džejevima kojima je bio mentor napraviti provod za pamćenje. Posebno iznenađenje je udruženje Tehnika 8x8 koje se vraća na beogradsku scenu nakon više od 10 godina. Di-džej organizacija koja je među prvima pokrenula organizovanje vrhunskih žurki Synthesis i pravo u domaće klubove dovodila svetska imena poput Adam Beyer, Marco Bailey, Mistress Barbara, Thomas Krome, Henrik B i mnoge druge. Bogatu karijeru su započeli '90-tih godina u klubovima koji su bili simboli tehno univezuma u gradu: Barutana, Industrija i Omen, a svoje mesto na sceni su pronašli uspešnim miksovanjem tehna i hausa, pomešanih sa drugim žanrovima. Richie Hawtin, Josh Wink, Charles Siegling, Monika Kruse, Marco Carola, Valentino Kanzyani su samo neka od svetskih imena sa kojima su delili di-džej misketu.  

Line up:

Filip Xavi b2b Kaen

Speedy b2b Kobaya

Tehnika 8x8

Boža Podunavac

Vlada Janjić

John Belk b2b Kid Kimi

Goran Zmix Kovačević

Luka Concrete b2b Bojan Vukmirović

Mudrost

Mihajlo


Prvo izdanje tehno festivala je posetilo više od 3.200 ljubitelja elektronske muzike i očekuje se još veća posećenost ove godine. Cilj postojanja ovog događaja je promovisanje domaćih tehno di-džejeva i producenata i postavljanje njihovih veština i kvaliteta na adekvatno mesto, kao i dobijanje većeg medijskog prostora.


POVEZANO