Музички догађаји за викенд

Међу бројним већим и мањим свиркама издвојиле су се неке које не смете да пропустите. Зашто? Зато што се ретко дешавају

Среда 20. феб 2019.

cover image

Сајам туризма, ФЕСТ, изложбе, програми за децу на продуженом распусту. Фебруарска забава је више од одличне. Једино шта недостаје је музика. Сада је и она ту. Пред вама су три несвакидашње музичке манифестације. Оно смо што слушамо, зар не?

Сви знамо највеће хитове рок институција попут бендова Queen, The Beatles или Led Zeppelin. Ако сте се питали како би они звучали у другачијем аранжману, више орекстарском, а мање рок, имате прилике да добијете одговор на концерту "Рок класика" на Коларцу већ у четвртак, 21. фебруара од 20:00. Крај недеље у снажном и аутентичном ритму.

Загревање за викенд започите у Руском Дому. Концерт "Мелодије култура од Хазара до Дунава" ће представити умеће камерног оркестра Кизилорда из Казахстана. Различите културе ће се спојити у једну музичку целину. Апослутна фантазија за чуло слуха почиње у петак од 19:00 и трајаће до 22:00.


А сада сасвим другачија музика. Од 22. до 24. фебруара ће се реализовати хип-хоп фестивал "2Hot4Stage" на адреси уметничког концепта познатог као Дорћол Platz. Пета по реду највећа колекција овог жанра у целом региону носи назив "Урбани кругови" и поруку да је тимски рад и уједињавање кључно за свеобухватни развој. Концерти, гејминг зона, радионице, такмичења у плесу, занимљиве изложбе, а све инспирисано хип-хоп филозофијом ће обележити мини јубилеј и омиљени догађај за све фанове популарног звука.

Плус дешавање: Музика зачињена плесом. И то не било којим већ чувеним тангом. Београдски танго викенд - фебруарско издање ће трајати од 22. до 24. фебруара, а највећи део програма ће бити организован у просторијама Театра 78. Дневне и ноћне милонге, професионални плесачи, увежбани рекреативци и свежи почетници ће два дана и две ноћи плесати уз подршку различитих ди-џејева. Журке и афтер парти програм, танго биоскоп, плесни перформанси - танго у сваком облику. Ипак, главна карактеристика овог догађаја је сјајна атмосфера и зато, уколико никада нисте закорачили у танго свет, обавезно дођите.