Muzički događaji za vikend

Među brojnim većim i manjim svirkama izdvojile su se neke koje ne smete da propustite. Zašto? Zato što se retko dešavaju

Sreda 20. feb 2019.

cover image

Sajam turizma, FEST, izložbe, programi za decu na produženom raspustu. Februarska zabava je više od odlične. Jedino šta nedostaje je muzika. Sada je i ona tu. Pred vama su tri nesvakidašnje muzičke manifestacije. Ono smo što slušamo, zar ne?

Svi znamo najveće hitove rok institucija poput bendova Queen, The Beatles ili Led Zeppelin. Ako ste se pitali kako bi oni zvučali u drugačijem aranžmanu, više orekstarskom, a manje rok, imate prilike da dobijete odgovor na koncertu "Rok klasika" na Kolarcu već u četvrtak, 21. februara od 20:00. Kraj nedelje u snažnom i autentičnom ritmu.

Zagrevanje za vikend započite u Ruskom Domu. Koncert "Melodije kultura od Hazara do Dunava" će predstaviti umeće kamernog orkestra Kizilorda iz Kazahstana. Različite kulture će se spojiti u jednu muzičku celinu. Aposlutna fantazija za čulo sluha počinje u petak od 19:00 i trajaće do 22:00.


A sada sasvim drugačija muzika. Od 22. do 24. februara će se realizovati hip-hop festival "2Hot4Stage" na adresi umetničkog koncepta poznatog kao Dorćol Platz. Peta po redu najveća kolekcija ovog žanra u celom regionu nosi naziv "Urbani krugovi" i poruku da je timski rad i ujedinjavanje ključno za sveobuhvatni razvoj. Koncerti, gejming zona, radionice, takmičenja u plesu, zanimljive izložbe, a sve inspirisano hip-hop filozofijom će obeležiti mini jubilej i omiljeni događaj za sve fanove popularnog zvuka.

Plus dešavanje: Muzika začinjena plesom. I to ne bilo kojim već čuvenim tangom. Beogradski tango vikend - februarsko izdanje će trajati od 22. do 24. februara, a najveći deo programa će biti organizovan u prostorijama Teatra 78. Dnevne i noćne milonge, profesionalni plesači, uvežbani rekreativci i sveži početnici će dva dana i dve noći plesati uz podršku različitih di-džejeva. Žurke i after parti program, tango bioskop, plesni performansi - tango u svakom obliku. Ipak, glavna karakteristika ovog događaja je sjajna atmosfera i zato, ukoliko nikada niste zakoračili u tango svet, obavezno dođite.