Актуелни градски програм

На репертоару су премијере али и веома добро познати догађаји. Погрешићете једино ако игноришете било који предлог

Среда 06. феб 2019.

cover image

Први пут у Београду ће до 24. фебруара бити приређен "Кинески фестивал светла" на Београдској тврђави. Ово је прва прослава дочека кинеске Нове године у Србији коју организују центар за модерну традицију "Балканополис", Кинеска амбасада у Београду и Влада Републике Србије. Светлећа изложба представља најзначајније симболе кинеске културе. Лампиони ће се палити сваког дана од 17:00.

Често се може чути како се нема времена за одлазак у музеје. Криви су углавном сви осим нас самих. Сада више нема изговора. Ноћна вођења у Историјском музеју Србије под називом "Док музеј спава" почињу у 20:30, а трају до 1. марта. Дакле, питање је воље, а не могућности. Кустоси су лишили себе слободних минута да би нама показали музеј из једног сасвим новог угла. Ноћна шетња и квалитетни разговори о свему што се поносно чува буквално на длан сервира историју једног народа. Одбаците познате ритуале за вечерњу забаву и доживите нешто заиста посебно. И заиста другачије.

Довољно се празновало, време је за акцију. И то какву! Други зимски ноћни полумаратон је заказан за суботу, 9. фебруар. Почетак полумаратонске трке је тачно у 18:00 док ће трка од 7км почети у 18:15. Старт и финиш су код сплава Колос. Медаље су обезбеђене за све који стигну до циља. На музичко-забавни програм након проглашења победника, од 20:30 до 22:00 су позвани сви заинтересовани. Спортисти и рекреативци, проверите своју кондицију на првом спортском догађају у 2019.


Засладите крај недеље. Не знате чиме? Медом, наравно. Најздравији природни производ је повод за долазак  у Борску улицу на Канаревом брду. До 14. фебруара посетиоци ће моћи директно од произвођача да купе 101 врсту меда, полен, прополис, козметику, домаће медењаке и још много тога. Расположени трговци ће вам са великим задовољством испричати све благодети меда као и најбољи начин употребе.

Све ово али у много већем формату вас очекује на Београдском сајму и "11. Државном пчеларском сајму" који ће трајати 9. и 10. фебруара. Позната и као "Слатки сајам", манифестација из године у годину броји све више публике која обожава мед и сва његова издања. Осим продајног, на располагању ће вам бити богати едукативни, промотивни, туристички и привредни садржаји.