Нови градски догађаји

Градски дочек српске Нове године није једино дешавање. Пред нама су дани са одличним манифестацијама

Среда 09. јан 2019.

cover image

Празници, храна, пиће и музика владају сваким делом града. Уметност је можда запостављена и ту неправду би требало одмах исправити. Салон Музеја савремене уметности је место одржавања велике изложбе Драгана Петровића која носи назив "Весели свет". На лицу места имате прилике да евоцирате успомене или упознате доба осамдесетих и читавих деведесетих. Како су изгледала славља, скупови, колики утицај је имала култура и тада актуелни трендови. Све је забележено и налази се на изложби. Сваку од тридесет фотографија прати текстуални материјал историчара уметности Славка Тимотијевића и уметника Ивана Петровића.

Пети по реду "Мрњау Фест" је заказан за 12. и 13. јануар у Дому омладине. Лиценцирано такмичење по правилима "World Cat Federation" организације, различита мачја надметања, удомљавање мачака, бројне радионице и играонице за децу, музичке игре, мјузикли за најмлађе, савети ветеринара у вези неге, исхране и свих недоумица организују Ветерина Београд и друштво Le Petit. Љубитељи мачака, ово је ваш викенд.


Тринаесте ноћи у јануару се прославља српска Нова година. Едицију 2019. ће обележити велики концерт испред Народне скупштине на коме ће наступити Лексингтон бенд. Почетак свирке је у 22:00. Чак и ако не преферирате звук са репертоара, атмосфера ће сигурно бити по свачијем укусу. Традиционално, за дочек Нове године по јулијанском календару испред Храма Светог Саве ће бити организован ватромет и сјајан музички програм. Два пута радост за један српски празник.

Поново традиција само овај пут музичка. Маестро Бојан Суђић, Симфонијски оркестар, Хор и Дечји хор Радио-телевизије Србије, дечји хор Колибри, ансамбл Коло, Драгана Радаковић сопран, Ивана Србљан мецосопран и Никола Мијаиловић баритон ће наступити 14. јануара од 20:00 у Великој дворани Сава центра. Да, то је "Традиционални београдски новогодишњи концерт". Свечано, отмено, перфектно.