Novi gradski događaji

Gradski doček srpske Nove godine nije jedino dešavanje. Pred nama su dani sa odličnim manifestacijama

Sreda 09. jan 2019.

cover image

Praznici, hrana, piće i muzika vladaju svakim delom grada. Umetnost je možda zapostavljena i tu nepravdu bi trebalo odmah ispraviti. Salon Muzeja savremene umetnosti je mesto održavanja velike izložbe Dragana Petrovića koja nosi naziv "Veseli svet". Na licu mesta imate prilike da evocirate uspomene ili upoznate doba osamdesetih i čitavih devedesetih. Kako su izgledala slavlja, skupovi, koliki uticaj je imala kultura i tada aktuelni trendovi. Sve je zabeleženo i nalazi se na izložbi. Svaku od trideset fotografija prati tekstualni materijal istoričara umetnosti Slavka Timotijevića i umetnika Ivana Petrovića.

Peti po redu "Mrnjau Fest" je zakazan za 12. i 13. januar u Domu omladine. Licencirano takmičenje po pravilima "World Cat Federation" organizacije, različita mačja nadmetanja, udomljavanje mačaka, brojne radionice i igraonice za decu, muzičke igre, mjuzikli za najmlađe, saveti veterinara u vezi nege, ishrane i svih nedoumica organizuju Veterina Beograd i društvo Le Petit. Ljubitelji mačaka, ovo je vaš vikend.


Trinaeste noći u januaru se proslavlja srpska Nova godina. Ediciju 2019. će obeležiti veliki koncert ispred Narodne skupštine na kome će nastupiti Leksington bend. Početak svirke je u 22:00. Čak i ako ne preferirate zvuk sa repertoara, atmosfera će sigurno biti po svačijem ukusu. Tradicionalno, za doček Nove godine po julijanskom kalendaru ispred Hrama Svetog Save će biti organizovan vatromet i sjajan muzički program. Dva puta radost za jedan srpski praznik.

Ponovo tradicija samo ovaj put muzička. Maestro Bojan Suđić, Simfonijski orkestar, Hor i Dečji hor Radio-televizije Srbije, dečji hor Kolibri, ansambl Kolo, Dragana Radaković sopran, Ivana Srbljan mecosopran i Nikola Mijailović bariton će nastupiti 14. januara od 20:00 u Velikoj dvorani Sava centra. Da, to je "Tradicionalni beogradski novogodišnji koncert". Svečano, otmeno, perfektno.