Колико кошта провод у Београду

Да ли увек важи изрека колико пара - толико музике?

Понедељак 18. јун 2018.

cover image

Град који никада не спава. Европски Њујорк. Нови Берлин. Београд ноћу има толико различитих описа. Оно што је увек исто је невероватан осећај који се увек доживи. Ноћни живот Београда током целе године пружа богат програм за забаву. Сплавови, клубови, барови, пивнице - провод је на сваком кораку. Колико кошта провод у Београду је често питање. Ево одговора.

У Београду се излази касније, тачније, пре поноћи се не долази у клуб или на сплав. Увертира за журку је обавезна, а на вама је да ли ћете се "загревати" код куће или у неком од pre-party барова. Прва варијанта је јефтинија али је друга много забавнија. Цене пића у баровима су уобичајене. Ако је ваше омиљено пиће јак коктел или италијанско вино, требаће вам више новца него онима који воле сокове или пиво. Уколико морате да бирате, боље је да попијете мање али да поручите храну и себи обезбедите добру подлогу за дугу ноћ. Припреме код куће су повољнија увертира која штеди новац за провод који следи. У оба избора је важно да имате право друштво.

До познатих клубова у граду можете и пешке уколико сте већ у центру, а даме немају превисоке штикле. Градски превоз у Београду нема стајлишта поред сплавова тако да је једина опција аутомобил. Алкохол и журке су најчешће нераздвојни и да не бисте упропастили себи и другима вече (у тешким случајевима и живот) такси је једини избор. Организујте се за излазак у већем броју и уштедите тако што ћете поделити трошкове вожње. Увек бирајте проверена такси удружења.


Коначно журка! Резервисали сте на време централни сто или сепаре и ваше вече почиње. Идеално. За најбоља места у популарним клубовима и сплавовима резервација се не наплаћује али је обавезна потрошња. Углавном се ради о једној или две флаше страних пића. Цена флаше стране вотке или вискија је од 10.000 динара па навише. Немате резервацију? Ако није гужва, обезбеђење ће вас пустити у клуб, а хостесе вероватно сместити за шанк. Овде нисте у обавези да потрошите одређену количину новца али будите спремни на намрштене погледе бармена уколико једно пиће испијате два сата. Цене су веће него у баровима али је провод оно због чега се долази у Београд.

Одлазак на друго место исте вечери је одличан избор уколико желите максималан провод. Најпаметније је да унапред проверите журке које се организују. Календар журки ће решити где изаћи у Београду.

После журке опција један је продужетак провода одласком на after party. Ипак сте потрошили своје капацитете за ноћни излазак и желите само у кревет? И то је некада ок. Друштво које се проводило читаву ноћ мора да оде заједно на доручак. Без бурека за лаку ноћ као да нисте ни изашли. Најукуснији, а најјефтинији део клабинга је доручак у пекари.