Koliko košta provod u Beogradu

Da li uvek važi izreka koliko para - toliko muzike?

Ponedeljak 18. jun 2018.

cover image

Grad koji nikada ne spava. Evropski Njujork. Novi Berlin. Beograd noću ima toliko različitih opisa. Ono što je uvek isto je neverovatan osećaj koji se uvek doživi. Noćni život Beograda tokom cele godine pruža bogat program za zabavu. Splavovi, klubovi, barovi, pivnice - provod je na svakom koraku. Koliko košta provod u Beogradu je često pitanje. Evo odgovora.

U Beogradu se izlazi kasnije, tačnije, pre ponoći se ne dolazi u klub ili na splav. Uvertira za žurku je obavezna, a na vama je da li ćete se "zagrevati" kod kuće ili u nekom od pre-party barova. Prva varijanta je jeftinija ali je druga mnogo zabavnija. Cene pića u barovima su uobičajene. Ako je vaše omiljeno piće jak koktel ili italijansko vino, trebaće vam više novca nego onima koji vole sokove ili pivo. Ukoliko morate da birate, bolje je da popijete manje ali da poručite hranu i sebi obezbedite dobru podlogu za dugu noć. Pripreme kod kuće su povoljnija uvertira koja štedi novac za provod koji sledi. U oba izbora je važno da imate pravo društvo.

Do poznatih klubova u gradu možete i peške ukoliko ste već u centru, a dame nemaju previsoke štikle. Gradski prevoz u Beogradu nema stajlišta pored splavova tako da je jedina opcija automobil. Alkohol i žurke su najčešće nerazdvojni i da ne biste upropastili sebi i drugima veče (u teškim slučajevima i život) taksi je jedini izbor. Organizujte se za izlazak u većem broju i uštedite tako što ćete podeliti troškove vožnje. Uvek birajte proverena taksi udruženja.


Konačno žurka! Rezervisali ste na vreme centralni sto ili separe i vaše veče počinje. Idealno. Za najbolja mesta u popularnim klubovima i splavovima rezervacija se ne naplaćuje ali je obavezna potrošnja. Uglavnom se radi o jednoj ili dve flaše stranih pića. Cena flaše strane votke ili viskija je od 10.000 dinara pa naviše. Nemate rezervaciju? Ako nije gužva, obezbeđenje će vas pustiti u klub, a hostese verovatno smestiti za šank. Ovde niste u obavezi da potrošite određenu količinu novca ali budite spremni na namrštene poglede barmena ukoliko jedno piće ispijate dva sata. Cene su veće nego u barovima ali je provod ono zbog čega se dolazi u Beograd.

Odlazak na drugo mesto iste večeri je odličan izbor ukoliko želite maksimalan provod. Najpametnije je da unapred proverite žurke koje se organizuju. Kalendar žurki će rešiti gde izaći u Beogradu.

Posle žurke opcija jedan je produžetak provoda odlaskom na after party. Ipak ste potrošili svoje kapacitete za noćni izlazak i želite samo u krevet? I to je nekada ok. Društvo koje se provodilo čitavu noć mora da ode zajedno na doručak. Bez bureka za laku noć kao da niste ni izašli. Najukusniji, a najjeftiniji deo klabinga je doručak u pekari.