Представљамо: Ди-џеј Paul Kalkbrenner

Геније за микс пултом који већ дуго влада светском електронском сценом

Петак 17. нов 2017.

cover image

Paul Kalkbrenner долази из Берлина, а на музичко путовање је започео као дванаестогодишњак. Власик етикете Paul Kalkbrenner Musik је највећа техно звезда из Немачке са два и по милиона пратилаца на Фејсбуку. Први техно извођач који је заузео главну бину чувеног Tomorrowland фестивала 2016. године.


Музика коју ствара има за циљ да слушаоце одведе далеко од свакодневнице, кроз истинско енегично искуство, негде где доминирају уметност и љубав. Каријеру је започео у локалним клубовима, када су његов пријатељ Sascha Funke и он почели да наступају као ди-џејеви. Убрзо су постали озбиљни колеционари музике која се пуштала у тада најпопуларнијим клубовима и Паул одлучује да ствара музику јер жели да осваја подијум за игру ауторским нумерама. Већ 1999. године издаје за младу етикету Bpitch Control, а његов рад доноси мелодичност и ведрину у техно музику, што се потпуно разликује од мрачног, монотоног таласа који је тада био популаран.

Од почетка каријере је објавио укупно седам албума. Током 2004. године је добио позив да прави музику за филм Berlin Calling, а након састанка са режисером добија и главну улогу. Филм је оцењен као један од бољих остварења немачке видео продукције, а сингл Sky and Sand се задржао чак 121 недељу на топ листама. Након великог успеха са овим пројектом, креће у освајање светске електронске сцене, а велику турнеју је пратио и документарац у коме Паул потпуно отворено прича о себи, свом животу и каријери.

Наступи на фестивалима попут Coachella Festival, Garorock, Hurricane, Southside и Electric Picnic су за овог техно мага само још један начин да представи своје умеће. Наступи са Иги Попом и Ники Минаж су још једна потврда његовог несвакидашњег талента. Након што је освојио Америку, добија позив од Немачке владе да наступа 2014. године код Брандербуршке капије, на свечаном обележавању 25. годишњицњ пада Берлинског зида. Овај ангажман уписује као један од значајнијих наступа које је икада имао.


Актуелну годину обележава серија миксева Back to the future са којима се враћа својим underground коренима. Кроз трилогију емитује личну историју и електронску музику у Немачкој. Вирал је учинио своје, бројна преузимања материјала са интернета и распродата турнеја у чак десет држава су најбољи показатељи колико вреди овај ди-џеј и продуцент.