Gramatik live

Актуелна светска електронска атракција уз одличну домаћу подршку први пут наступа у Београду

Субота 18. нов 2017.

cover image

Ди-џеј и продуцент Gramatik премијерно пушта музику 23. новембра у BelExpo центру. Сјајну журку која ће трајати од 21:00 до 01:00 ће обележити и наступ познатог домаћег пројекта - Gramophonedzie Live Experience који се састоји од веома талентованих извођача из Србије. Власници светског хита из 2010. године "Why don't you" су окупили седам изврсних музичара (вокал, гитара, бубањ, саксофон, перкусије, клавијатуре и live ди-џеј перформанс) и представљају јединствен музички перформанс који спаја електронску и џез музику.


Gramatik се тренутно налази на европској турнеји RE : COIL Tour live и промовише последњи албум "Epigram Deluxe" издат у октобру, а који је заправо продужена верзија истоименог издања из 2016. године. Денис Јашаревић је рођен је у Порторожу (Словенија) али већ дуго живи у Њујорку. За себе каже да је констатни комичар који се повремено бави музиком. Није веган, нити прати трендове, а најчешће носи црну боју. Залаже се за бесплатно ширење музике и све што објави је могуће "скинути" без икаквог плаћања. Сматра да је то најбоља опција за дељење квалитетних песама.


Инспирацију за музичко стварање проналази у хип-хопу из Америке и електронској музици која је обележила 2000. године. Његов стил је комбинација dabstep, хип-хоп, глич и електро жанрова, "упакована" у савремено издање. Објавио је девет албума, мноштво синглова и ремиксева, а од 2013. године је власник Lowtemp етикете. Наступао је на водећим светским фестивалима, а његови наступи су окарактерисани као концерти у ди-џеј издању.


ПОВЕЗАНО