Belgrade Techno Festival 2017

Први дани септембра у Београду доносе велики техно догађај са одличном листом извођача који ће направити провод за памћење

Петак 01. сеп 2017.

cover image

2. Belgrade Techno Festival се одржава у клубу Барутана 1. и 2. септембра. Одличан догађај који је прошле године доживео премијеру најбољег клабинга, за ово издање окупља најквалитетније домаће ди-џејеве који су донели техно звук у Београд давних '80-тих и најпопуланије младе репрезенте савременог бита. Велика #подржи домаће журка почиње вечерас у 22:00.


Незамисливо је организовати техно догађај без Боже Подунавца. Човек који преко 30 година врти одличну музику је потврдио свој долазак на Калемегдан, где ће са бројним ди-џејевима којима је био ментор направити провод за памћење. Посебно изненађење је удружење Техника 8x8 које се враћа на београдску сцену након више од 10 година. Ди-џеј организација која је међу првима покренула организовање врхунских журки Synthesis и право у домаће клубове доводила светска имена попут Adam Beyer, Marco Bailey, Mistress Barbara, Thomas Krome, Henrik B и многе друге. Богату каријеру су започели '90-тих година у клубовима који су били симболи техно унивезума у граду: Барутана, Индустрија и Омен, а своје место на сцени су пронашли успешним миксовањем техна и хауса, помешаних са другим жанровима. Richie Hawtin, Josh Wink, Charles Siegling, Monika Kruse, Marco Carola, Valentino Kanzyani су само нека од светских имена са којима су делили ди-џеј мискету.  

Line up:

Filip Xavi b2b Kaen

Speedy b2b Kobaya

Техника 8x8

Божа Подунавац

Влада Јањић

John Belk b2b Kid Kimi

Горан Zmix Ковачевић

Лука Concrete b2b Бојан Вукмировић

Мудрост

Михајло


Прво издање техно фестивала је посетило више од 3.200 љубитеља електронске музике и очекује се још већа посећеност ове године. Циљ постојања овог догађаја је промовисање домаћих техно ди-џејева и продуцената и постављање њихових вештина и квалитета на адекватно место, као и добијање већег медијског простора.


ПОВЕЗАНО