Muzička magija: duo Mathame

Pojačanje klabing pokreta Afterlife, učenici čuvenog kolektiva Tale of Us neverovatnom brzinom osvajaju tehno publiku. U celom svetu

Nedelja 21. apr 2019.

cover image

Mathame su braća Amedeo i Matteo Giovanelli. Svaki atom, svaki gram energije su uložili da stignu ovde gde su danas. U klubu omiljenih di-džejeva. Festivali, gradovi, hramovi noćnog života - svi ih traže. A oni pažljivo biraju gde će nastupiti i šta će spremiti za svaki novi susret sa publikom.

Nikada isti. Od prvog do aktuelnog studijskog izdanja ne odustaju od inovacija. Uvek donesu nešto novo i drugačije što izaziva veliko oduševljenje. Muzika koju stvaraju je melodična i energična. Apsolutno savremena i istovremeno, klasična jer kvalitetan bit nema rok trajanja.

Italijanski tandem je od početka saradnje sa etiketom "Afterlife" postao planetano poznat. Pre ključnog poteza u karijeri su sarađivali sa takođe uspešnim kućama ali nisu bili ni blizu današnjeg statusa. Bilo je nemoguće da njihova strast prema muzici ne doživi uspeh velikih razmera. Mateo kao stariji i mudriji brat zna pravila noćnog života i njegove muzike. Amedeo, deset godina mlađi, zna šta publika želi i ima neverovatnu energiju da zamišljeno i ostvari. Zajedno, oni su jednostavno odličan spoj.

Braća su 2013. godine odlučila da se upuste u zajednički poduhvat. Etna, najaktivniji vulkan u Evropi, tačnije njegovo podnožje je njihova domovina. Roditelji su uređivali rok radio osamdesetih godina i upravo oni su prvi otkrili njihov dar za muziku.