Od Berlina do kraja sveta: Dixon

Di-džej i producent koji "vrti" planetu u sopstvenom ritmu

Ponedeljak 11. mar 2019.

cover image

Traje više od dvadeset godina jer teži perfekciji. Nova pesma nije samo još jedan poduhvat. U svaku je duboko urezao deo sebe, iskustva, emocija. Dixon ne prati muzičke trendove. Da, menja se jer se razvija i konstantno radi na sebi.

Kao di-džej pomno prati raspoloženje publike. Svoj poziv doživljava kao zabavu i veoma mu je važno da svako ko dođe da ga sluša oseti dobre vibracije. Nikada neće izaći na stejdž samo da bi odradio set. Prati šta su kolege pre njega puštale, smišlja pravac koji će publici pružiti maksimalan provod. Zato što razmišlja i menja muzički kurs na licu mesta, zato i jeste među omiljenim di-džejevima. Tako je bilo od samog početka, ranih devedesetih i nastupa u legendarnom berlinskom klubu "Tresor" do Ibice, Majamija i gotovo svih festivala elektronske muzike.

Ne zanimaju ga hitovi za jednu sezonu. Nije čovek koga privlače sjaj i glamur popularnosti. Veruje isključivo u rad. Za razliku od instant producenata, sporije stvara ali sve što napravi je večno.


Haus, deep house, minimal techno i tehno su njegovi žanrovi. Upravo oni dominiraju na izdanjima koje objavljuje etiketa "Innervisions", jedan od zajedničkih projekata koje potpisuju Dixon i Ame. Koliko imaju nagrada za solo karijere, jednako su zapažena i zajednička zalaganja još od osnivanja etikete, 2005.

Kvalitetan zvuk, fokus na detalje, izuzetna tehnička preciznost i neverovatne veštine koje poseduje omogućavaju mu da u prvim minutima nastupa osvoji svaki dance floor. Sposobnost da izvuče emocije na površinu su nešto što vlada njegovom muzikom. Oduvek. Prvi ili stoti odlazak na njegov nastup, svejedno. Nikada nije razočarao. Niti će jer on ne radi za trendi klabere koji znaju samo najpoznatije pesme. Dobrodošli su i oni ali na njegovom nastupu ne mogu da očekuju više od dva hita za celu noć. Defitivno, odabrao je teži put. Potvrđeno, uspeo je.

Dixon za publiku. U privatnom životu - Steffen Berkhahn. Rođen je 1975. Od malih nogu je pokazivao veliko interesovanje i talenat za fudbal. Da mu se nije desila ozbiljna povreda, verovano bi danas bio član nemačke reprezentacije. Da mu se nije desila ozbiljna povreda, nikada ne bi otkrio elektronsku muziku kojom je potpuno opsednut.