Tehno mag - Marco Carola

Ako je dozvoljeno opisati elektronsku muziku kao glamuroznu, ovaj di-džej i producent upravo tako radi. Njegove žurke širom sveta nisu ništa drugo nego spektakularan klabing

Subota 08. dec 2018.

cover image

Rođen je 7. februara 1975. u Napulju. Vodolija koju ne drži mesto. Dokazano, jer već tri decenije vredno radi na bilo kom delu univerzuma. U svojim genima nosi tipičnu egzotiku sa juga Italije. Bez ijedne fizičke karakteristike zavodljivog momka sa juga. Vreli temperament iskazuje muzikom. Odličnom muzikom koju godinama stvara.

Marko Karola je prvo ime savremene tehno industrije. Poseduje sve što jedan vrhunski di-džej i producent mora da ima. Ovde se jasno vide njegovi italijanski koreni. Estetika kojom se rukovodi u procesu stvaranja pesama i organizovanja žurki je prvoklasna. Provod sa njegovim potpisom garantuje izuzetan tehno bit. U publici se teško pronalazi osoba koja nije potpuno sređena. Posebno devojke koje ga prate na nastupima su neverovatne.

Njegova etiketa "Music On" i istoimeni koncept velikih žurki već godinama haraju planetom. Ibica i na njoj najpopuarniji klubovi su druga kuća ovog muzičkog inovatora. Tokom zime svoju energiju i odličan tehno emituje najčešće u Americi ali i u ostatku sveta. Neraskidiva konekcija sa publikom nema granice.

Oduvek je važio za talentovanog di-džeja. Pre nego što je pokrenuo sopstvenu izdavačku kuću je sarađivao sa prestižnim etiketama poput Design Music, Question, Zenit, Minus, Primate Recordings. Uspeh je krenuo ekstremno uzlaznom putanjom 2010. kada ga je Sven Väth pozvao da sarađuju na kreiranju miksa za etiketu iz Frankfurta, "Party Animals". Jedan poziv ga je zasluženo lansirao među zvezde elektronske muzike. Tačno tamo gde mu je mesto.