Japanska hrana? O da!

Originalna azijska kuhinja u centru pažnje

Subota 04. avg 2018.

cover image

Menjaju se trendovi, ukusi, mirisi. Definitivno, japanska hrana ima vernu publiku i nema nameru da prepusti tron drugim egzotičnim specijalitetima koji su nastali daleko od Srbije. Upotreba štapića umesto pribora za jelo je odavno savladana veština. Poznate su i najpopularnije kombinacije glavnog jela i soseva, obaveznih priloga i pića. Jedina dilema je gde jesti suši i porcije prave Azije u Beogradu. Spremajte se, vodimo vas u japansku gastronomsku avanturu.

Ah, taj Senjak. Deo grada poznat po mnogo čemu ali najviše po luskuzu. Bez odličnih restorana je samo lepo uređena zona. Pravila su poznata. Samo kvalitet u ekskluzivnom izdanju dolazi u obzir. Nema odstupanja od norme ni kada je suši u pitanju. Pretpostavljate šta sledi.


Bizu. Moderan pristup klasici. Restoran u kome su jednako zastupljeni perfektni suši specijaliteti i tradicionalne porcije čistog mesa. Jeste veoma atraktivan i podređen savršenom uživanju ali nije samo za odabrane. Mesta ima za svakoga. Ako "ugrabite" na vreme svoj sto. Nema zagledanja, ni neprijatnih trenutaka. Okej, ne broji se posmatranje tuđe hrane koja velikom brzinom stiže na stolove. Pogotovo kada se društvu pridruži suši. Sasvim opravdano, jer sve što vidite i probate je apsolutno besprekorno. Dok se dvoumite da li apetit da poverite najpopularnijem japanskom jelu ili ipak, telećem kotletu, izdvojite pažnju i za muziku. Poznati gradski di-džejevi su muzički domaćini. Nikad bolji spoj muzike i hrane.

Nastavak japanske gastro priče je u srcu Dorćola. Restoran Marukoši je do najsitnijih detalja istražio šta se sve sprema u Japanu. Stečeno znanje je za svetski priznatu diplomu. Zato su diplomate iz azijskih ambasada u Beogradu ovde svakodnevni gosti. Najbolje priznanje. Sve što jeste japanska kuhinja, a nije suši se servira u ušuškanom ambijentu. Domaćinska, kućna atmosfera će vam ulepšati dan. Ne morate da izučavate navike i običaje u ishrani mudrih stanovnika Japana. Na ovoj adresi ćete dobiti mnogo više od očekivanog. Prvenstveno veoma ukusnu hranu, a zatim i zanimljive lekcije. Začinski spektakl kreira neponovljivu i slanu i slatku magiju.


Hajde, prošetajte do popularnog starog dela grada. Sakriven od gradske gužve, na nekoliko koraka od važnih znamenitosti ili šetnje na Dorćolskom keju je Marukoši. Doza intime, porcija drugačije, a odlične kuhinje i potpuno opuštena atmosfera su garantovani. Samo još vi da potvrdite dolazak.