Јапанска храна? О да!

Оригинална азијска кухиња у центру пажње

Субота 04. авг 2018.

cover image

Мењају се трендови, укуси, мириси. Дефинитивно, јапанска храна има верну публику и нема намеру да препусти трон другим егзотичним специјалитетима који су настали далеко од Србије. Употреба штапића уместо прибора за јело је одавно савладана вештина. Познате су и најпопуларније комбинације главног јела и сосева, обавезних прилога и пића. Једина дилема је где јести суши и порције праве Азије у Београду. Спремајте се, водимо вас у јапанску гастрономску авантуру.

Ах, тај Сењак. Део града познат по много чему али највише по лускузу. Без одличних ресторана је само лепо уређена зона. Правила су позната. Само квалитет у ексклузивном издању долази у обзир. Нема одступања од норме ни када је суши у питању. Претпостављате шта следи.


Бизу. Модеран приступ класици. Ресторан у коме су једнако заступљени перфектни суши специјалитети и традиционалне порције чистог меса. Јесте веома атрактиван и подређен савршеном уживању али није само за одабране. Места има за свакога. Ако "уграбите" на време свој сто. Нема загледања, ни непријатних тренутака. Океј, не броји се посматрање туђе хране која великом брзином стиже на столове. Поготово када се друштву придружи суши. Сасвим оправдано, јер све што видите и пробате је апсолутно беспрекорно. Док се двоумите да ли апетит да поверите најпопуларнијем јапанском јелу или ипак, телећем котлету, издвојите пажњу и за музику. Познати градски ди-џејеви су музички домаћини. Никад бољи спој музике и хране.

Наставак јапанске гастро приче је у срцу Дорћола. Ресторан Марукоши је до најситнијих детаља истражио шта се све спрема у Јапану. Стечено знање је за светски признату диплому. Зато су дипломате из азијских амбасада у Београду овде свакодневни гости. Најбоље признање. Све што јесте јапанска кухиња, а није суши се сервира у ушушканом амбијенту. Домаћинска, кућна атмосфера ће вам улепшати дан. Не морате да изучавате навике и обичаје у исхрани мудрих становника Јапана. На овој адреси ћете добити много више од очекиваног. Првенствено веома укусну храну, а затим и занимљиве лекције. Зачински спектакл креира непоновљиву и слану и слатку магију.


Хајде, прошетајте до популарног старог дела града. Сакривен од градске гужве, на неколико корака од важних знаменитости или шетње на Дорћолском кеју је Марукоши. Доза интиме, порција другачије, а одличне кухиње и потпуно опуштена атмосфера су гарантовани. Само још ви да потврдите долазак.