Marukoši

OTVORENO

OTVORENO

Da li ste znali da u srcu Dorćola možete pojesti tipično japansko jelo i popiti japansko premium pivo? Sjajna vest za istraživački nastrojene gurmane. Sve ono što nije suši, a jeste iz Japana, pravi se i servira upravo na ovom mestu. Kada isprobate jelo koje vam je privuklo najviše pažnje ili je, pak, stručno osoblje imalo najveći uticaj, obavezno degustirajte i desert - Daifuku-Mochi ili možda Japanese wah parfait, zaista su posebni.

Japanska kuhinja u originalnom izdanju godinama živi u centru grada, na Dorćolu. Prava domaća jela iz Japana se retko pronalaze u ovom delu Evrope. Za Beograd ne važe tipična pravila, kao ni za ovaj restoran koji iznedri specijalitet oduševljenja za svoje goste. Sve ono što čini tradiciju ukusne i zdrave hrane iz Japana priprema se i servira isključivo na ovoj adresi.

Autentični začini i tradicionalni specijaliteti, prilagođeni našim navikama u ishrani stvaraju veliku gužvu u ovom sjajnom restoranu.

Miso supa sa tofuom i mladim lukom, tempura sa povrćem ili od gambora, grilovana marinirana slanina, rolnice od krastavca i svinjetine su mali deo velike ponude predjela. Gyoza - japanski ravioli se pripremaju sa svinjskim mesom ili povrćem. Japanske nudle imaju čak šest različitih predstavnika. Isto toliko ima i čuvenih Udon nudli.

Donburi (pirinač) je čest razlog dolaska u kuću preukusnih egzotičnih porcija u duhu Japana. Svaka od osam verzija je priča za sebe. Posebna gastronomska priča koju ćete pričati svima. Priča o kojoj nećete prestati da razmišljate kada osetite glad. Jela sa karijem, ražnjići, kreativne i izuzetno hranljive porcije i deserti su jelovnik koji što pre morate da upoznate.

Japanska piva, sake, vina, čajevi, istaknuta domaća piva i rakije zaokružuju fantastičnu oazu za drugačiji hedonizam. Relaksiran ambijent je odličan za svaki trenutak. Japanski doručak, ručak, večera ili kratka pauza od obaveza ovde su nesvakidašnje opušteni i beskrajno prijatni.

Japanci kažu da su njihova jela jednostavna. Nama izgledaju kao komad čiste kulinarske umetnosti. Doduše, oni kažu i da se origami pravi lako. Mi smatramo da je ipak potrebna vežba. Sjajna stvar je imati ovakav restoran u Beogradu jer osim što se lepo jede, može mnogo toga da se nauči od predstavnika najvrednije nacije na svetu.
POVEZANI ČLANCI