Beogradska zima 2017/2018

Najveća praznična manifestacija na više od 10 lokacija u Beogradu

Nedelja 03. dec 2017.

cover image

Beogradska zima se organizuje od 1. decembra do 31. januara. Organizator je CEBEF, pod pokroviteljstvom Grada Beograda. Ovogodišnji program donosi nikad više muzike, zabave i raznovrsnih aktivnosti na nekoliko atraktivnih lokacija u Beogradu.


Nova godina na Trgu počinje već 30. decembra kada će nastupati Željko Samardžić, Van Gog i Zana. Za doček Nove 2018 godine ispred Narodne skupštine je najavljen muzički program za svačiji ukus. Beograđane i goste grada će 31. decembra zabavljati Aca Lukas i Riblja čorba sa pratećim bendom Balkanika. Takođe, 29. decembra, na novoj gradskoj lokaciji - Sava promenada se organizuje koncert dva sjajna domaća benda, Ortodox celts i Ničim izazvan.

"Muzički dani" su manifestacija koja se održava od 25. do 28. decembra. Svakoga dana sa velike bine će se slušati drugačiji muzički žanr. Poznati predstavnici rok, pop, hip hop i elektronske muzike će besplatno nastupati za posetioce, prolaznike i sve koji uživaju u prazničnom periodu.


Tradicionalna manifestacija "Trg otvorenog srca" počinje sa radom 1. decembra. Na platou ispred Opštine Zvezdara istog datuma počinje sa radom "Trg bajki". Oba dešavanja su prvenstveno namenjena deci, a deo prihoda se izdvaja u humanitarne svrhe.

Ove godine će se po prvi put organizovati nekoliko aktivnosti. "Park budućnosti" na Beogradskom sajmu nudi kulturno-edukativni program za najmlađe. Ustanova kulture "Vuk Stefanović Karadžić" premijerno organizuje bal za penzionere. Otvaraju se četiri klizališta na otvorenom na sledećim lokacijama - Ada Ciganlija, Trg Nikole Pašića, Tašmajdan i plato Muzeja savremene umetnosti. Ispred tržnog centra "Rajićeva" i na Kalemedanu najmlađi će uživati u novogodišnjim predstavama, radionicama i drugim dešavanjima. Ispred Hrama Svetog Save debituje događaj "Božićno seoce kod Hrama". Zanimljiv program će se realizovati od 4. do 28. januara.


Novogodišnje čarolije u Beogradu donose pravu prazničnu atmosferu i zabavu za sve generacije. Osmeh na lice i pravac na magičnu zimu u prestonici.