Zima u Beogradu

Magija je tu. Sa snegom ili bez njega, ovo je doba za maksimalno uživanje u čarima metropole kakav je glavni grad Srbije

Utorak 27. dec 2022.

cover image

Beogradska zima u punom sjaju jednako osvaja domaću i stranu publiku. U toku dana i uveče na gotovo svim gradskim opštinama se odvija poseban program za sve uzraste. Deda Mrazu se ipak najviše raduju najmlađi pa je za njih pripremljeno toliko toga zanimljivog da su roditelji u petoj brzini.

Trg bajki do 30. decembra besplatno priređuje radionice, zabavu na različite načine, koncerte, predstave, predstavljanje starih zanata i rukotvorina, inkluzivni program, narodne bajke, lutkarske predstave, praznična druženja i mnogo toga što će ulepšati deci dane u gradu.

Sve do 23. januara park vojvode Vuka je glavno mesto održavanja manifestacije Starogradska zima. Deca i odrasli svakog dana imaju razlog da se pojave ovde. Nastupi di-džejeva, kreativne novogodišnje radionice za decu i za seniore, koncerti, sjajna hrana, druženje sa Deda Mrazom i atraktivan praznični program koji se menja svakog dana se ne propušta.

Zimska bajka u Savskom parku je učinila čudo. Koferi za putovanje u brojne gradove Evrope zbog novogodišnje dekoracije i sadržaja nisu spakovani. Sve je na svom mestu osim vas koji morate da prisustvujete čaroliji uživo. Veličanstveni događaj ostavlja bez daha. Samo do 15. januara traje maštovita kreacija koja će svakog posetioca prebaciti na drugi režim rada. Veselo, prelepo, drugačije.

Kompletan program i lokacije gradske manifestacije Beogradska zima potražite u kalendaru dešavanja. Sada, više nego ikada pre se traži slobodno vreme za šetnju kroz okićene gradske ulice i trgove. Lepota praznika je na svakom koraku. U svetskom stilu.

Kada tražite specfičan poklon za Novu godinu i Božić, požurite na pijace Kalenić, Skadarlija (Bajloni) i Palilula. Na tri najveće adrese za kupovinu na tezgama se do 30. decembra održava "Novogodišnji market". Posebna prodaja hrane i pića, izlagači iz cele zemlje, dizajneri, zanatlije, umetnici - svako je na krilima praznične energije stvorio najlepše za vas.

Za maksimalnu avanturu krenite put Beogradskog sajma gde će do 30. decembra trajati 60. Novogodišnji vašar. Ukupno 27 zabavnih objekata će oduševiti ljubitelje dobrog provoda. Pokloni, suveniri, slatkiši, roštilj i sve što čini ovaj vašar unikatnim je tradicionalno dostupno. 

Još mnogo toga zanimljivog je na gradskom repertoaru. Kada obiđete omiljenu manifestaciju odmorite u omiljenom restoranu. Vodič šta raditi tokom zime u Beogradu stiže uskoro.