Зима у Београду

Магија је ту. Са снегом или без њега, ово је доба за максимално уживање у чарима метрополе какав је главни град Србије

Уторак 27. дец 2022.

cover image

Београдска зима у пуном сјају једнако осваја домаћу и страну публику. У току дана и увече на готово свим градским општинама се одвија посебан програм за све узрасте. Деда Мразу се ипак највише радују најмлађи па је за њих припремљено толико тога занимљивог да су родитељи у петој брзини.

Трг бајки до 30. децембра бесплатно приређује радионице, забаву на различите начине, концерте, представе, представљање старих заната и рукотворина, инклузивни програм, народне бајке, луткарске представе, празнична дружења и много тога што ће улепшати деци дане у граду.

Све до 23. јануара парк војводе Вука је главно место одржавања манифестације Староградска зима. Деца и одрасли сваког дана имају разлог да се појаве овде. Наступи ди-џејева, креативне новогодишње радионице за децу и за сениоре, концерти, сјајна храна, дружење са Деда Мразом и атрактиван празнични програм који се мења сваког дана се не пропушта.

Зимска бајка у Савском парку је учинила чудо. Кофери за путовање у бројне градове Европе због новогодишње декорације и садржаја нису спаковани. Све је на свом месту осим вас који морате да присуствујете чаролији уживо. Величанствени догађај оставља без даха. Само до 15. јануара траје маштовита креација која ће сваког посетиоца пребацити на други режим рада. Весело, прелепо, другачије.

Комплетан програм и локације градске манифестације Београдска зима потражите у календару дешавања. Сада, више него икада пре се тражи слободно време за шетњу кроз окићене градске улице и тргове. Лепота празника је на сваком кораку. У светском стилу.

Када тражите спецфичан поклон за Нову годину и Божић, пожурите на пијаце Каленић, Скадарлија (Бајлони) и Палилула. На три највеће адресе за куповину на тезгама се до 30. децембра одржава "Новогодишњи маркет". Посебна продаја хране и пића, излагачи из целе земље, дизајнери, занатлије, уметници - свако је на крилима празничне енергије створио најлепше за вас.

За максималну авантуру крените пут Београдског сајма где ће до 30. децембра трајати 60. Новогодишњи вашар. Укупно 27 забавних објеката ће одушевити љубитеље доброг провода. Поклони, сувенири, слаткиши, роштиљ и све што чини овај вашар уникатним је традиционално доступно. 

Још много тога занимљивог је на градском репертоару. Када обиђете омиљену манифестацију одморите у омиљеном ресторану. Водич шта радити током зиме у Београду стиже ускоро.