Београдска зима 2017/2018

Највећа празнична манифестација на више од 10 локација у Београду

Недеља 03. дец 2017.

cover image

Београдска зима се организује од 1. децембра до 31. јануара. Организатор је ЦЕБЕФ, под покровитељством Града Београда. Овогодишњи програм доноси никад више музике, забаве и разноврсних активности на неколико атрактивних локација у Београду.


Нова година на Тргу почиње већ 30. децембра када ће наступати Жељко Самарџић, Ван Гог и Зана. За дочек Нове 2018 године испред Народне скупштине је најављен музички програм за свачији укус. Београђане и госте града ће 31. децембра забављати Аца Лукас и Рибља чорба са пратећим бендом Балканика. Такође, 29. децембра, на новој градској локацији - Сава променада се организује концерт два сјајна домаћа бенда, Ortodox celts и Ничим изазван.

"Музички дани" су манифестација која се одржава од 25. до 28. децембра. Свакога дана са велике бине ће се слушати другачији музички жанр. Познати представници рок, поп, хип хоп и електронске музике ће бесплатно наступати за посетиоце, пролазнике и све који уживају у празничном периоду.


Традиционална манифестација "Трг отвореног срца" почиње са радом 1. децембра. На платоу испред Општине Звездара истог датума почиње са радом "Трг бајки". Оба дешавања су првенствено намењена деци, а део прихода се издваја у хуманитарне сврхе.

Ове године ће се по први пут организовати неколико активности. "Парк будућности" на Београдском сајму нуди културно-едукативни програм за најмлађе. Установа културе "Вук Стефановић Караџић" премијерно организује бал за пензионере. Отварају се четири клизалишта на отвореном на следећим локацијама - Ада Циганлија, Трг Николе Пашића, Ташмајдан и плато Музеја савремене уметности. Испред тржног центра "Рајићева" и на Калемедану најмлађи ће уживати у новогодишњим представама, радионицама и другим дешавањима. Испред Храма Светог Саве дебитује догађај "Божићно сеоце код Храма". Занимљив програм ће се реализовати од 4. до 28. јануара.


Новогодишње чаролије у Београду доносе праву празничну атмосферу и забаву за све генерације. Осмех на лице и правац на магичну зиму у престоници.